ΚΟΣΜΟΣ

Αιματοκύλισμα δίχως τέλος στη Συρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από επιδρομές σε σχολείο

Αιματοκύλισμα δίχως τέλος στη Συρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από επιδρομές σε σχολείο

Εικοσιτρείς άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Μαγιαντίν στην ανατολική Συρία, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

«Εικοσιτρείς άμαχοι, ανάμεσα τους εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Μαγιαντίν», στην επαρχία της Ντέιρ Εζόρ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, σημειώνοντας πως οι επιδρομές είχαν στόχο ένα σχολείο, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι από τον πόλεμο.

Παράλληλα, «τριάντα άμαχοι τραυματίστηκαν από τις επιδρομές», πρόσθεσε ο Ραχμάν, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να αναφέρει σε ποια δύναμη ανήκαν τα αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι η επαρχία της Ντέιρ Εζόρ περιλαμβάνει σημαντικές πετρελαιοπηγές, που ελέγχονται από το ΙΚ, το οποίο ελέγχει επίσης και το μεγαλύτερο μέρος της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας, με εξαίρεση το στρατιωτικό αεροδρόμιο και γειτονιές που βρίσκονται υπό συριακό καθεστώς.

Η επαρχία δεν περιλαμβάνεται πάντως στις περιοχές όπου εφαρμόζεται από τη Δευτέρα η εκεχειρία, έπειτα από συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσία. Δεν περιλαμβάνει εξάλλου το ΙΚ και το Μέτωπο Φατάχ αλ Σαμ (πρώην μέτωπο Μέτωπο αλ Νόσρα)…

Σχετικές ειδήσεις