ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με τους συνεχείς υπαινιγμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δε γεννήθηκε στις ΗΠΑ

Σάλος με τους συνεχείς υπαινιγμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δε γεννήθηκε στις ΗΠΑ

O υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ, ένας από τους πρωτοστατήσαντες του κινήματος "birther" που είχε αμφισβητήσει την αμερικανική υπηκοότητα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, πιστεύει ότι ο Ομπάμα μάλλον γεννήθηκε τελικώς στις ΗΠΑ, αλλά στη συνέχεια υπέπεσε και πάλι σε ασαφείς υπαινιγμούς,ανακοίνωσε σήμερα (16/9) το προεκλογικό επιτελείο του μεγιστάνα.

Σε συνέντευξή του στην Washington Post που δημοσιεύτηκε σήμερα ο Τραμπ αρνήθηκε να δηλώσει αν πιστεύει ότι o Ομπάμα γεννήθηκε στη Χαβάη.

«Θα απαντήσω στην ερώτηση αυτή την κατάλληλη στιγμή. Απλά δεν θέλω να την απαντήσω τώρα», δήλωσε στην εφημερίδα.

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν τις επικρίσεις της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, η οποία εξέφρασε απογοήτευση για την απάντηση του Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησής της με στελέχη των Ισπανόφωνων στην Ουάσινγκτον. «Δεν είπε ούτε καν Χαβάη. Δεν είπε ούτε καν Αμερική. Αυτός ο άνθρωπος θέλει να γίνει ο επόμενος πρόεδρός μας;» αναρωτήθηκε η Κλίντον. «Πότε θα σταματήσει αυτή την ασχήμια, αυτή τη μισαλλοδοξίας» τόνισε.

Πριν από λίγα χρόνια, κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα, ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα ένα λεπτομερές πιστοποιητικό γέννησής του για να απαντήσει σε αυτούς που διέδιδαν ότι δεν είναι Αμερικανός.

«Το 2011, ο Τραμπ κατάφερε τελικά να δώσει τέλος σε αυτό το άσχημο περιστατικό, υποχρεώνοντας τον πρόεδρο Ομπάμα να δώσει στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γέννησής του. Αφού εξασφάλισε με επιτυχία το πιστοποιητικό γέννησης του προέδρου Ομπάμα όταν άλλοι δεν μπόρεσαν, ο κ. Τραμπ πιστεύει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα γεννήθηκε στις ΗΠΑ», δήλωσε αργότερα σήμερα ο σύμβουλός του σε θέματα Επικοινωνίας Τζέισον Μίλερ.

Ο Τραμπ προσπαθεί να προσελκύσει τους μαύρους ψηφοφόρους, οι οποίοι ψήφισαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία τον Ομπάμα στις εκλογές του 2008 και το 2012.

Πολλοί Αφροαμερικοί αντιτίθενται στην εμπλοκή του Τραμπ στο κίνημα "birther" και στους ισχυρισμούς του ότι η προεδρία του Ομπάμα ήταν παράνομη.

Σχετικές ειδήσεις