ΚΟΣΜΟΣ

Είδηση-βόμβα στις ΗΠΑ: Ο Τζορτζ Μπους θα ψηφίσει Χίλαρι Κλίντον και όχι Ντόναλντ Τραμπ (Vid)

Είδηση-βόμβα στις ΗΠΑ: Ο Τζορτζ Μπους θα ψηφίσει Χίλαρι Κλίντον και όχι Ντόναλντ Τραμπ (Vid)

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος φέρεται να δήλωσε τη Δευτέρα (19/9) ότι θα ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με πηγή του στενού περιβάλλοντος του 41ου προέδρου των ΗΠΑπου επικαλείται το CNN.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπους δηλώνει ότι θα ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον και προέβη σε αυτό το σχόλιο σε συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος “Points of Light Foundation”. Μέσα στην αίθουσα υπήρχαν περίπου 40 άτομα, δεν ξεκαθαρίστηκε πόσοι τον άκουσαν να το λέει αλλά πρέπει να τον άκουσαν αρκετοί, ανέφερε η πηγή.

Η υποστήριξη του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου στην προεδρική υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον προσδίδει ένα νέο δραματικό τόνο στις σχέσεις μεταξύ των οικογενειών Μπους και Κλίντον που είναι δύο από τις πιο σημαντικές οικογένειες στις ΗΠΑ κατά το διάστημα των τελευταίων 30 χρόνων, σύμφωνα με την άποψη πολιτικών αναλυτών.

Πρόκειται για κίνηση με συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό πολιτικό μήνυμα, καθώς οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ενώ την επόμενη Δευτέρα θα έχουν την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση τους.

Η υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Κέλιαν Κόνγουεϊ δήλωσε στο CNN ότι σέβεται «τον 92χρονο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως και την απόφασή του».

Η απόφαση του 41ου προέδρου των ΗΠΑ να μην ψηφίσει τον προεδρικό υποψήφιο του κόμματος του δίνει ένα ισχυρό πολιτικό επιχείρημα στη Χίλαρι Κλίντον αναφορικά με την αμφισβήτηση των προσόντων του Τραμπ για την άσκηση της αμερικανικής προεδρίας. Επίσης, η οικογένεια Μπους ήταν απούσα από την καλοκαιρινή κεντρική σύνοδο των Ρεπουμπλικάνων κατά την οποία ο Τραμπ έλαβε το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου του κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις