ΚΟΣΜΟΣ

Στο πλευρό των προσφύγων ο τραγουδιστής-θρύλος των Λεντ Ζέππελιν, Ρόμπερτ Πλαντ (Vid)

Στο πλευρό των προσφύγων ο τραγουδιστής-θρύλος των Λεντ Ζέππελιν, Ρόμπερτ Πλαντ (Vid)

Ένας από τους τελευταίους γερόλυκους της ροκ, ο Ρόμπερτ Πλαντ, επιστρέφει ξανά στην σκηνή μετά από πολλά χρόνια, αυτή τη φορά για λογαριασμό των προσφύγων. Ο ιστορικός φρόντμαν του θρυλικού ροκ συγκροτήματος Λεντ Ζέππελιν, θα ηγηθεί ενός μουσικού σούπεργκρουπ το οποίο σχηματίσθηκε για έναν ευγενή σκοπό: την οικονομική στήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μετανάστες που ζητούν πολιτικό άσυλο σε μία ξένη χώρα.

Το σούπεργκρουπ, το οποίο, εκτός από το θρυλικό βρετανό τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη, περιλαμβάνει την γνωστή τραγουδίστρια Πάττι Γκρίφιν, και άλλα σημαντικά ονόματα της ροκ μουσικής και της αμερικανικής φολκ, όπως οι Εμιλου Χάρις, οι Στηβ Ερλ, Μπάντι Μάιλ και οι Μιλκ Κάρτον Κιντς, θα πραγματοποιήσει έντεκα εμφανίσεις στο πλαίσιο περιοδείας με την ονομασία «Λαμπεντούζα Τουρ», τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξ' ολοκλήρου για την υποστήριξη των προσφύγων.

Ο Πλαντ θα εμφανισθεί σε τουλάχιστον επτά σόου, μεταξύ των οποίων στις 13 Οκτωβρίου στο Σικάγο, στις 18 Οκτωβρίου στην Νέα Υόρκη, και στις 21 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον.

«Είναι ένα ανθρωπιστικό και όχι πολιτικό ζήτημα, δήλωσε η, Πάττι Γκρίφιν στη διάρκεια παρουσίασης της περιοδείας. Πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους, με πραγματικές ανάγκες και εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα με ρεαλιστικό τρόπο. Βασίζεται σε μία ιδέα του Ρόμπερτ Πλαντ, που ελπίζω οτι θα λειτουργήσει για καλό σκοπό. Θέλω η φωνή μου, μαζί με τις φωνές των φίλων μου να βοηθήσει εκείνους που δεν έχουν τα απαραίτητηα στη ζωή τους, να τα αποκτήσουν», είπε η Γκρίφιν.

Sources: Rolling Stone, La Stampa

Σχετικές ειδήσεις