ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο ιστορικός αρκούδος της Ρωσίας - Διαβάστε γιατί ήταν τόσο ιδιαίτερος (videos)

Πέθανε  ο ιστορικός αρκούδος της Ρωσίας - Διαβάστε γιατί ήταν τόσο ιδιαίτερος (videos)

Στο πένθος βυθίστηκε ο ζωολογικός κήπος της Αγίας Πετρούπολης, καθώς η «βεντέτα» του, ένας πολικός αρκούδος που ζούσε εκεί από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, πέθανε σε βαθιά γεράματα, σε ηλικία των 27 ετών.

Ο Μένσικοφ, ο οποίος ήταν ο αγαπημένος του κοινού, «μας άφησε αφού έζησε στο ζωολογικό κήπο της Αγίας Πετρούπολης για περισσότερα από 27 χρόνια», γράφει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ζωολογικού κήπου, συμπληρώνοντας: «Ευχαριστούμε όλους εκείνους που τον αγαπούσαν και έρχονταν να τον δουν».

Ο Μένσικοφ έφτασε στο ζωολογικό κήπο της Αγίας Πετρούπολης το 1989, όταν ήταν ακόμη λίγων μηνών. Είχε αιχμαλωτιστεί μαζί με τη μητέρα του στο ακρωτήριο Μένσικοφ της Νόβαγια Ζέμλια, στην Αρκτική. Τα περισσότερα ζώα του κήπου έχουν γεννηθεί εκεί και δεν έχουν ζήσει ποτέ ελεύθερα στην άγρια φύση, γεγονός που τον καθιστούσε μοναδική περίπτωση.

Μεγαλώνοντας, γνώρισε την Ουσλάντα, με την οποία απέκτησε 16 αρκουδάκια. Το ζευγάρι ήταν από τα πιο δημοφιλή του κήπου, ενώ η σχέση τους διακρινόταν από «σπάνια αρμονία».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι πολικές αρκούδες ζουν συνήθως 15-30 χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις