ΚΟΣΜΟΣ

Νέος συναγερμός στην Τουρκία: Βομβιστές αυτοκτονίας αυτοανατινάχθηκαν στην Άγκυρα (vid)

Νέος συναγερμός στην Τουρκία: Βομβιστές αυτοκτονίας αυτοανατινάχθηκαν στην Άγκυρα (vid)

Οι αστυνομικοί που τους εντόπισαν τους κάλεσαν να παραδωθούν.

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας ενεργοποίησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που μετέφεραν σε περιοχή κοντά στην Άγκυρα όταν οι αστυνομικοί που τους εντόπισαν τους κάλεσαν να παραδωθούν, με αποτέλεσμα να χάσουν αμφότεροι τη ζωή τους, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού μεταδίδει πως οι δύο επίδοξοι βομβιστές προετοίμαζαν μία επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

Για τους δύο βομβιστές, που πιστεύεται πως ήσαν ένας άνδρας και μία γυναίκα, υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στο Κόμμα Εργατών του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και ότι μετέφεραν 200 κιλά πλαστικών εκρηκτικών νιτρικού αμμωνίου, μεταδίδει το CNN Türk.

Οι δύο τους καταζητούνταν έπειτα από πληροφορίες που ήλθαν εν γνώσει των Αρχών από την επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, στα νοτιοανατολικά με κατά πλειοψηφία κουρδικό πληθυσμό, πρόσθεσε.

«Το υλικό που χρησιμοποίησαν 200 κιλά πλαστικών εκρηκτικών νιτρικού αμμωνίου, όπως μεταδίδει το CNN Türk και ο τρόπος που το είχαν προετοιμάσει παραπέμπει κάπως στο ΡΚΚ», τόνισε ο κυβερνήτης.

Εικόνες των τηλεοπτικών δικτύων παρουσιάζουν ερευνητές της αστυνομίας με λευκές στολές να ερευνούν την περιοχή γύρω από μία αγροτική καλύβα, η οποία έχει αποκλεισθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το γραφείο του κυβερνήτη ανακοίνωσε πως η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε περί τις 6 τοπική και ώρα Ελλάδος σε ιπποφορβείο σε απόσταση 30 χλμ έξω από την τουρκική πρωτεύουσα, έπειτα από την πληροφορία που έφθασε από το Ντιγιάρκμπακιρ. Μια ταυτότητα που βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος και πιστεύεται πως ανήκει στον νεκρό άνδρα, ανήκε σε κάποιο πρόσωπο από την επαρχία Μπινγκόλ.

Ένας τρίτος συνεργός τους καταζητείται, τόνισε ο κυβερνήτης.

Ρoή Ειδήσεων