ΚΟΣΜΟΣ

Ήρωες! Η απίστευτη στιγμή που Σύροι πρόσφυγες συλλαμβάνουν τον Νο.1 τρομοκράτη στη Γερμανία (Pics)

Ήρωες! Η απίστευτη στιγμή που Σύροι πρόσφυγες συλλαμβάνουν τον Νο.1 τρομοκράτη στη Γερμανία (Pics)

Αυτή είναι η απίστευτη στιγμή που τρεις πρόσφυγες από τη Συρία καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν έναν από τους πλέον καταζητούμενους υπόπτους για τρομοκρατία στον κόσμο.

Ο Jaber Albakr, 22 ετών, κατονομάστηκε το Σάββατο (8/10) από τη γερμανική αστυνομία ως ο βασικός ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σε γερμανικό αεροδρόμιο.

002

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν σε ένα διαμέρισμα στο Chemnitz, στην Ανατολική Γερμανία, το Σάββατο το πρωί και εντόπισαν ένα γιλέκο αυτοκτονίας με 1.5 κιλό εκρηκτικών υλών. Πιστεύεται ότι επρόκειτο για τη χημική ένωση TATP, που είχε χρησιμοποιηθεί στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015, σύμφωνα με την Daily Mail. Η επιχείρηση για τη σύλληψή του, άρχισε αφότου έγινε γνωστό ότι την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασε ζεστή κόλλα, ένα από τα τελευταία συστατικά που χρειάζονται για την παρασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Αλλά ο επίδοξος τρομοκράτης είχε καταφέρει να διαφύγει, αναγκάζοντας την αστυνομία να εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την άμεση σύλληψη του.

003

Την Κυριακή το βράδυ, η αστυνομία στη Λειψία έλαβε μια τηλεφωνική κλήση η οποία ενημέρωνε ότι άγνωστοι είχαν ακινητοποιήσει τον Albakr και ανέμεναν την αστυνομία να τον παραλάβει.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Albakr είχε αναρτήσει σε μια ομάδα για πρόσφυγες από τη Συρία στο Facebook έκκληση για ολιγοήμερη φιλοξενία.

Τρεις νεαροί πρόσφυγες από την Συρία του πρόσφεραν στέγη, αλλά άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν τους ζήτησε να τον ξυρίσουν γουλί, πράγμα και το οποίο έπραξε ένας από τους πρόσφυγες ο οποίος είχε εμπειρία ως κουρέας.

Όταν ο ύποπτος πήγε για ύπνο, οι πρόσφυγες δημοσίευσαν μια φωτογραφία του στο Facebook ρωτώντας αν και άλλοι πίστευαν ότι ήταν ο καταζητούμενος τρομοκράτης.

Λόγο αργότερα, πεπεισμένοι πλέον, κατάφεραν να τον δέσουν και να τον φιμώσουν πριν προλάβει να διαφύγει.

001

Ο Albakr φέρεται να προσέφερε στους πρόσφυγες περισσότερα από 1.000 ευρώ ως δωροδοκία για την ελευθερία του, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Ένας από τους πρόσφυγες, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί υπό τον φόβο των αντιποίνων από το ISIS, είπε στη Bild: «Εγκατέλειψα τη Συρία μέσω των Βαλκανίων. Είμαι τόσο ευγνώμων προς τη Γερμανία που μας προσέφερε άσυλο που ήταν πολύ σαφές ότι έπρεπε να τον παραδώσουμε στις Αρχές».

Source: Mirror.co.uk