ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Επιθέσεις σε αεροδρόμιο του Βερολίνου σχεδίαζε ο ισλαμιστής που συνελήφθη (pic)

Γερμανία: Επιθέσεις σε αεροδρόμιο του Βερολίνου σχεδίαζε ο ισλαμιστής που συνελήφθη (pic)

Οι γερμανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Αλμπάκρ κατά πάσα πιθανότητα είχε εμπνευστεί από το Ισλαμικό Κράτος ή είχε ακόμα και επαφές με τη τζιχαντιστική οργάνωση.

Επιθέσεις σε αεροδρόμιο του Βερολίνου σχεδίαζε ο Σύρος πρόσφυγας Τζάμπερ αλ Μπακρ, που συνελήφθη τη Δευτέρα (10/10) στη Γερμανία, μετά από διήμερο ανθρωποκυνηγητό, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εσωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Στο διαμέρισμα του συλληφθέντα, στην πόλη Κέμνιτς, οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου ενάμισι κιλό εκρηκτικής ύλης. Πιστεύεται ότι πρόκειται τη χημική ένωση TATP, που είχε χρησιμοποιηθεί στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η επιχείρηση για τη σύλληψή του, άρχισε αφότου έγινε γνωστό ότι την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασε ζεστή κόλλα, ένα από τα τελευταία συστατικά που χρειάζονται για την παρασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Τη Δευτέρα (10/10), λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του 22χρονου, οι γερμανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Αλμπάκρ κατά πάσα πιθανότητα είχε εμπνευστεί από το Ισλαμικό Κράτος ή είχε ακόμα και επαφές με τη τζιχαντιστική οργάνωση.

ii

Σχετικές ειδήσεις