Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 22χρονου υπόπτου για βομβιστική επίθεση

Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 22χρονου υπόπτου για βομβιστική επίθεση

Άνδρες των ειδικών αποστολών της γερμανικής αστυνομίας εισέβαλαν σήμερα σε ένα διαμέρισμα στην πόλη Τσέμνιτς της ανατολικής Γερμανίας και έθεσαν υπό κράτηση έναν άνδρα στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποιεί από το μεσημέρι του Σαββάτου (08/10) η αστυνομία για τον εντοπισμό του Τζάμπερ Αλμπάκρ, ενός 22χρονου σύρου πρόσφυγα, ύποπτου για σχεδιασμό βομβιστικής επίθεσης.

"Κανείς δεν τραυματίστηκε και δεν ερρίφθησαν πυρά. Έχουμε υπό κράτηση έναν άνδρα, τον οποίο ανακρίνουμε τώρα", δήλωσε ο Τομ Μπέρχαρντ, εκπρόσωπος του Γραφείου Ποινικών Ερευνών του κρατιδίου της Σαξονίας.

Η αστυνομία που πραγματοποίησε έφοδο χθες στο διαμέρισμα που διέμενε ο Σύρος Τζάμπερ Αλμπάκρ, στην ίδια πόλη, για να τον συλλάβει, βρήκε πολύ επικίνδυνα εκρηκτικά στο σπίτι αυτό. Ο άνδρας παραμένει άφαντος.

Οι δυνάμεις της τάξης είναι σε κατάσταση συναγερμού, οι έλεγχοι έχουν ενισχυθεί στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Βερολίνου, ενώ το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται για τον εντοπισμό στη Γερμανία του 22χρονου πρόσφυγα.

"Ο φόβος της τρομοκρατίας απλώνεται σε όλη τη Γερμανία", γράφει σήμερα στην ηλεκτρονική της έκδοση η Bild, η εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα.