Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν 21 μαθήτριες που είχε αρπάξει η Μπόκο Χαράμ

Newsroom Newsroom

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν 21 μαθήτριες που είχε αρπάξει η Μπόκο Χαράμ

«Ανταλλάχθηκαν με τέσσερις κρατούμενους της Μπόκο Χαράμ».

Η προεδρία της Νιγηρίας επιβεβαίωσε την απελευθέρωση 21 κοριτσιών που είχαν απαχθεί από ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ το 2014 στη βόρεια πόλη Τσιμπόκ.

«Η απελευθέρωση των κοριτσιών... είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Μπόκο Χαράμπ που διεξήχθησαν με τη μεσολάβηση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της ελβετικής κυβέρνησης», ανέφερε ανακοίνωση της προεδρίας. «Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν».

Τα κορίτσια «ανταλλάχθηκαν με τέσσερις κρατούμενους της Μπόκο Χαράμ σήμερα το πρωί» στην περιοχή Μπάνκι, επιβεβαίωσε τοπική πηγή στο AFP.

«Τα κορίτσια μεταφέρθηκαν στο Κούμσε, 15 χλμ. από το Μπάνκι γύρω στις 3.00 το πρωί. Οι τέσσερις μαχητές της Μπόκο Χαράμ έφθασαν στο Μπάνκι από το Μαϊντουγκούρι με ελικόπτερο του στρατού και οδηγήθηκαν στο Κούμσε με οχήματα της Διεθούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυτού», δήλωσε η πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το κίνημα «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» (Bring Back Our Girls) -που μάχεται για την απελευθέρωση των περισσότερων από 200 νεαρών κοριτσιών που απήχθησαν από το Τσιμπόκ τον Απρίλιο του 2014- δήλωσε πως περιμένει να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα των κοριτσιών.

Από τις 276 μαθήτριες που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ στις 14 Απριλίου 2014, 57 κατάφεραν να διαφύγουν αμέσως μετά την απαγωγή τους και μία από αυτές βρέθηκε από τον στρατό τον Μάιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved