ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα για Ντίλαν: Είναι ένας από τους αγαπημένους μου ποιητές

Ομπάμα για Ντίλαν: Είναι ένας από τους αγαπημένους μου ποιητές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη την Πέμπτη (12/10) τον τραγουδιστή και συνθέτη Μπομπ Ντίλαν, «έναν από τους αγαπημένους μου ποιητές», όπως επισήμανε, που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

«Συγχαρητήρια σε έναν από τον αγαπημένους μου ποιητές, τον Μπομπ Ντίλαν, για το Νόμπελ που του άξιζε σε κάθε περίπτωση» να λάβει, ήταν το μήνυμα που έστειλε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, στον οποίο έχει απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης.

Το μήνυμά που ανήρτησε συνοδευόταν από έναν σύνδεσμο που οδηγούσε τον αναγνώστη σε ένα ανθολόγιο τραγουδιών του Αμερικανού καλλιτέχνη στην πλατφόρμα Spotify. Μεταξύ τους τα τραγούδια "Knockin' on Heaven's Door" και "Like A Rolling Stone".

Το 2012 ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τιμήσει τον Μπομπ Ντίλαν με την υψηλότερη διάκριση που απονέμεται σε έναν πολίτη στις ΗΠΑ. Τότε τον είχε αποκαλέσει «θρύλο» τονίζοντας ότι είναι «ένας πραγματικά μεγάλος θαυμαστής του».

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος θρύλος στην ιστορία της αμερικανικής μουσικής» είχε υπογραμμίσει τότε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, που γεννήθηκε το 1961, έναν χρόνο πριν από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του Μπομπ Ντίλαν, έχει δηλώσει ότι άκουγε τα τραγούδια του όταν ήταν φοιτητής.

Σχετικές ειδήσεις