ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώνει τρία άτομα και τραυματίζει 20 σε προσφυγικό καταυλισμό

Συρία: Βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώνει τρία άτομα και τραυματίζει 20 σε προσφυγικό καταυλισμό

Ένας βομβιστής με πιθανές διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλα 20 κατά την επίθεσή του την Κυριακή (16/10) σε καταυλισμό προσφύγων στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, σύμφωνα με στέλεχος των ανταρτών.

Η επίθεση είχε στόχο ένα φυλάκιο που ελέγχεται από την ομάδα ανταρτών Τζαίς αλ Ασαίρ στον καταυλισμό Ράκμπαν, είπε ό Σαίντ Σαίφ, εκπρόσωπος για τις Ταξιαρχίες Αχμέντ αλ Άμπντο των Δυνάμεων των Μαρτύρων, παράρτημα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος.

Στο Ράκμπαν κατοικούν πάνω από 75.000 άτομα, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των εκατομμυρίων Σύρων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους κατά τον πενταετή εμφύλιο πόλεμο όπου έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

Η Τζαίς αλ Ασαίρ είναι μία από τις ομάδες που περιφρουρούν τον καταυλισμό. Η έκρηξη, που συνέβη όταν ο βομβιστής έριξε το φορτηγό γεμάτο πυρομαχικά στο φυλάκιο, ήταν περίπου 400 μέτρα από ιατρικό κέντρο, είπε ο Σαίφ.

Κατά τη διάρκεια παρόμοιας επίθεσης τον Ιούλιο, έξι Ιορδανοί συνοροφύλακες σκοτώθηκαν όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας διέσχισε με μεγάλη ταχύτητα από τα σύνορα και έριξε το αυτοκίνητό του σε φυλάκιο κοντά στη Ράκμπαν, που βρίσκεται σε έρημο κοντά σε περιοχή του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικές ειδήσεις