Γερμανία: Η Μέρκελ υποψήφια για τέταρτη θητεία στις εκλογές του 2017

Newsroom Newsroom

Γερμανία: Η Μέρκελ υποψήφια για τέταρτη θητεία στις εκλογές του 2017

Οι ενδείξεις πληθαίνουν ότι η καγκελάριος θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την ηγεσία της Γερμανίας.

Αν και μέχρι σήμερα οι πολιτικές προθέσεις της Άνγκελα Μέρκελ παραμένουν ερωτηματικό ολοένα και περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη και στενοί συνεργάτες της καγκελαρίου αναμένουν ότι η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, προκειμένου να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία το 2017, παρότι τα ποσοστά δημοτικότητάς της έχουν μειωθεί εξαιτίας του αντίκτυπου της προσφυγικής κρίσης και της πολιτικής που ακολουθεί.

Η 62χρονη Μέρκελ, η οποία εκλέγεται από το 2005, έχει αποφύγει επανειλημμένα να σχολιάσει εάν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2017, υποστηρίζοντας ότι θα αποκαλύψει τις προθέσεις της εν ευθέτω χρόνω. Τον Σεπτέμβριο είχε αναφέρει ότι δεν το έχει αποκλείσει.

Ένας υψηλόβαθμος συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου δήλωσε ωστόσο ότι δεν βλέπει μια άλλη ρεαλιστική εναλλακτική για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) – ένας ρόλος που πιθανόν θα αναλάβει το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για την καγκελαρία.

«Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει κανείς άλλος που να προετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα για αυτήν την θέση» επισήμανε ο Πέτερ Τάουμπερ, γενικός γραμματέας του CDU, όταν ρωτήθηκε εάν αναμένει να θέσουν υποψηφιότητα και άλλα στελέχη, εκτός της Μέρκελ, για την θέση του επικεφαλής του κόμματος στο συνέδριο που αναμένεται να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο.

Επιπλέον, η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στέλεχος του CDU για την οποία συχνά έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι είναι μια πιθανή διάδοχος της Μέρκελ, είπε σε μια συγκέντρωση υψηλόβαθμων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων ότι ελπίζει πως θα συνεχίσει να υπηρετεί την χώρα της από τη συγκεκριμένη θέση και μετά τις εκλογές.

Αν και η Άγγελα Μέρκελ θεωρείται μία από τις πλέον επιτυχημένες καγκελαρίους στη σύγχρονη ιστορία της Γερμανίας η δημοτικότητά της έχει καταγράψει πτώση μετά την απόφασή της πέρυσι να υποδεχθεί η χώρα της εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Ωστόσο μια δημοσκόπηση του Infratest dimap που δημοσιεύτηκε την 6η Οκτωβρίου έδειξε ότι το 54% των Γερμανών ήταν ικανοποιημένο με το έργο της, ένας αριθμός υψηλότερος κατά 9% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved