ΚΟΣΜΟΣ

Διακοπές πολυτελείας ενώ ο λαός πεινάει

Διακοπές πολυτελείας ενώ ο λαός πεινάει
Διακοπές με το πολυτελές σκάφος του φέρεται ότι κάνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας την ώρα που ο αριθμός των Βορειοκορεατών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα...

Διακοπές με το πολυτελές σκάφος του φέρεται ότι κάνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας την ώρα που ο αριθμός των Βορειοκορεατών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξαιτίας των ελλείψεων στα τρόφιμα αυξάνεται δραματικά.


Ο Κιμ Γιονγκ-ιλ περνάει τις διακοπές του Αυγούστου στην ανατολική ακτή σε μία από τις πολλές επαύλεις του, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας Yonhap επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε τον τύπο του σκάφους, αλλά δορυφορικές φωτογραφίες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι πρόκειται για μεγάλο γιότ.

Ο Κιμ φημίζεται για τον πολυτελή τρόπο διαβίωσής του παρά τις διεθνείς κυρώσεις που απαγορεύουν την πώληση ειδών πολυτελείας με στόχο την άσκηση πίεσης προς την Βόρειο Κορέα λόγω του πυρηνικού της προγράμματος.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Κιμ κάνει συνέχεια ακριβά δώρα στους υψηλόβαθμους αξιωματούχους προκειμένου να εξασφαλίσει την πίστη τους ώστε να συνεχίσει να κυβερνά με σιδηρά πυγμή. Τα περισσότερα από τα πολυτελή δώρα λέγεται ότι προέρχονται από την Κίνα.

Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει χρόνιες ελλείψεις τροφίμων, αλλά αυτή τη χρονιά, όπως αναγνωρίζει η Πιονγκγιάνγκ, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι υπηρεσίες αρωγής έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της Πιονγκγιάνγκ για βοήθεια, αλλά οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα έχουν αρνηθεί να βοηθήσουν λέγοντας ότι αμφιβάλλουν για το αν τα τρόφιμα θα σταλούν πράγματι σε εκείνους που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.