Κριτική Ομπάμα στην πολιτική της Γερμανίας: Η λιτότητα έπληξε την ανάπτυξη στην Ευρώπη

Newsroom Newsroom

Κριτική Ομπάμα στην πολιτική της Γερμανίας: Η λιτότητα έπληξε την ανάπτυξη στην Ευρώπη

Κριτική στο οικονομικό μοντέλο που προωθεί η Γερμανία στην Ευρώπη, άσκησε με συνέντευξη του στη ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα.

«Η λιτότητα οδήγησε στην επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε αν οι πολιτικές λιτότητας έχουν αποτύχει για την οικονομία της Ευρώπης.

Ειδικότερα, σε ερώτηση αναφορικά με το γεγονός ότι τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ βρίσκονταν πριν μερικά χρόνια σε βαθιά ύφεση, ωστόσο οι Πολιτείες απολαμβάνουν πλέον επτά χρόνια ανάπτυξης, ενώ «η Ευρώπη ακόμη υποφέρει» από χαμηλή ανάπτυξη και μεγάλη ανεργία ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν συνεισφέρει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Σε μερικές χώρες, βλέπουμε εδώ και χρόνια στασιμότητα, που έχει πυροδοτήσει οικονομικές απογοητεύσεις και ανησυχίες σε όλη την ήπειρο και ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, οι οποίοι είναι πιο πιθανό να είναι άνεργοι».

Μάλιστα ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι «για αυτό το λόγο πιστεύω ότι το όραμα και οι φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει πρωθυπουργός Ρέντσι είναι τόσο σημαντικά στοιχεία. Ξέρει ότι χώρες όπως η Ιταλία θα πρέπει να συνεχίσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, την τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων και την καινοτομία».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «η Ιταλία είναι εδώ και καιρό ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους και γείτονες των ΗΠΑ. Νομίζω ότι η εμπειρία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών αποδεικνύει τη σοφία της προσέγγισής μας. Λίγο αφού ανέλαβα τα καθήκοντά μου, υλοποιήσαμε μέτρα για την τόνωση της οικονομίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved