ΚΟΣΜΟΣ

Ο ISIS αντεπιτίθεται: Δεκάδες ένοπλοι τζιχαντιστές εισέβαλλαν στο Κιρκούκ – Δείτε LIVE εικόνα

Ο ISIS αντεπιτίθεται: Δεκάδες ένοπλοι τζιχαντιστές εισέβαλλαν στο Κιρκούκ – Δείτε LIVE εικόνα

Δεκάδες ένολποι τζιχαντιστές εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν νωρίς σήμερα το πρωί (21/10) μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εναντίον αρκετών κτηρίων και ενός σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.

Έξι μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν καθώς και δύο Ιρανοί που συμμετείχαν σε μια ομάδα που εκτελούσε έργα στον σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος βρίσκεται λίγο έξω από το Κιρκούκ, σύμφωνα με ιατρική πηγή.

Εξάλλου τουλάχιστον οκτώ αντάρτες σκοτώθηκαν, είτε σε επιθέσεις αυτοκτονίας είτε σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι κουρδικές δυνάμεις έχουν εκδιώξει τους μαχητές του ISIS από όλα τα κτίρια που είχαν καταλάβει, όμως κάποιοι παραμένουν κρυμμένοι κρατώντας άγνωστο αριθμό ομήρων σε ένα τέμενος και ένα ξενοδοχείο, όπου οι μάχες συνεχίζονται, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Παρόλα αυτά, ένας ανταποκριτής του AFP επεσήμανε ότι είδε εννέα άνδρες «με αγφανικό ένδυμα» στον δρόμο στη συνοικία Αντάν. Αυτόπτες μάρτυρες από την πλευρά τους είπαν ότι μικρές ομάδες ενόπλων έχουν εισβάλει σε τεμένη και σε κτήρια σε άλλες συνοικίες της πόλης.

Εξάλλου κάτοικοι του Κιρκούκ δήλωσαν ότι ακούγονταν εκρήξεις από τη 1 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 02:00 ώρα Ελλάδας).

(Δείτε live εικόνα)

Στο μεταξύ το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον ενός κυβερνητικού κτηρίου, δύο αστυνομικών τμημάτων και του σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Amaq. Σε απάντηση οι Αρχές της πόλης επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα πάντως με τις τοπικές Αρχές, στόχος της επίθεσης των τζιχαντιστών δεν ήταν οι εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου.

Οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Κιρκούκ το 2014, αφού ο ιρακινός στρατός αποσύρθηκε από την περιοχή μπροστά στην προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο και δυτικό Ιράκ.

Σχετικές ειδήσεις