Γαλλία: Να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει η σφαγή στο Χαλέπι

Newsroom Newsroom

Γαλλία: Να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει η σφαγή στο Χαλέπι
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Ερό, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σταματήσει η σφαγή που ξανάρχισε στη Συρία, μετά την εκπνοή της εκεχειρίας στο Χαλέπι.

«Βρισκόμαστε 150 χλμ. μακριά από το Χαλέπι. Και αυτή τη στιγμή, οι βομβαρδισμοί, τα πυρά πυροβολικού συνεχίζουν να καταστρέφουν την πόλη και ο πληθυσμός του Χαλεπίου σφαγιάζεται», δήλωσε ο Ερό μετά την άφιξή του στο Γκαζιάντεπ της νοτιανατολικής Τουρκίας, όπου αναμένεται να επισκεφθεί προσφυγικό καταυλισμό.

«Και αν θέλουμε οι Σύροι πρόσφυγες να μπορέσουν μια μέρα να επιστρέψουν στη χώρα τους, τότε πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει αυτή η σφαγή και να επαναληφθεί η διαπραγματευτική διαδικασία για την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας. Δεν μπορούμε να φθάσουμε σε μια διαπραγμάτευση υπό βομβαρδισμούς», υπογράμμισε ο Γάλλος αξιωματούχος. «Σήμερα, η επιτακτική ανάγκη παραμένει η διακοπή των βομβαρδισμών και η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η λύση του ολοκληρωτικού πολέμου δεν είναι λύση».

Οι συγκρούσεις ξανάρχισαν στο Χαλέπι μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών, μετά την εκπνοή της τριήμερης ανθρωπιστικής εκεχειρίας που κηρύχθηκε από τη Ρωσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved