Νέα τραγωδία στην Ιταλία: Είκοσι πέντε μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε λέμβο

Newsroom Newsroom

Νέα τραγωδία στην Ιταλία: Είκοσι πέντε μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε λέμβο

Η νέα τραγωδία αυξάνει τον απολογισμό των θυμάτων της τελευταίας εβδομάδας σε 63 νεκρούς και 30 αγνοούμενους.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν σήμερα πως 25 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί πάνω σε μια λέμβο στα ανοικτά της Λιβύης και 107 επιζώντες διασώθηκαν.

Η μονάδα των ΓΧΣ που διεξάγει αποστολές διάσωσης στη Μεσόγειο ανέφερε μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «οι 23 από τους ανθρώπους που διασώθηκαν είχαν υποστεί φρικτά χημικά εγκαύματα» και από αυτούς «οι 7 ήταν σε τόσο σοβαρή κατάσταση που χρειάστηκε άμεση ιατρική διακομιδή τους στην Ιταλία, των 2 με ελικόπτερο».

Συνολικά χθες διασώθηκαν 500 άνθρωποι, σύμφωνα με το λιμενικό σώμα της Ιταλίας. Αρχικά, οι νεκροί στη λέμβο που εντόπισε το Bourbon Argos, ένα πλοίο μισθωμένο από τη ΓΧΣ που συμμετέχει στις προσπάθειες διάσωσης, υπολογιζόταν ότι ανέρχονταν σε 11.

Παρότι «πρόκειται για μια τραγωδία, δυστυχώς δεν μπορεί να ειπωθεί πως ήταν μια ασυνήθιστη ημέρα στη Μεσόγειο. Η τελευταία εβδομάδα ήταν φρικτή για τις ομάδες μας, που μόνιμα εμπλέκονταν σε επιχειρήσεις διάσωσης κατά τη διάρκεια των οποίων πολλοί άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε ο Στέφανο Αρτζεντσάνο, στέλεχος της διεύθυνσης των ΓΧΣ που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων, κάνοντας λόγο για μια «πορεία προς το νεκροταφείο» πολλών από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Οι ΓΧΣ προσφέρουν, εκτός των άλλων, ψυχολογική υποστήριξη στους επιζήσαντες, ειδικά σε έναν άνδρα η σύζυγος του οποίου είναι ανάμεσα στα θύματα και ο ίδιος έμεινε μόνος με τον 8 μηνών γιο τους.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος προσπαθώντας να κάνουν τον διάπλου της Μεσογείου έχει φθάσει τους 3.800.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved