ΚΟΣΜΟΣ

Διαδήλωση κατά της διαφθοράς στη Βραζιλία

Διαδήλωση κατά της διαφθοράς στη Βραζιλία
Το ξέσπασμα μίας σειράς σκανδάλων σε πολλά υπουργεία της Βραζιλίας το τελευταίο διάστημα οδήγησε μια ομάδα κατοίκων του Ρίου ντε Ζανέιρου να διοργανώσει...

Το ξέσπασμα μίας σειράς σκανδάλων σε πολλά υπουργεία της Βραζιλίας το τελευταίο διάστημα οδήγησε μια ομάδα κατοίκων του Ρίου ντε Ζανέιρου να διοργανώσει, μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, μία μεγάλη διαδήλωση κατά της διαφθοράς.


Η Κριστίν Μάσα, μία από τις διοργανώτριες της κινητοποίησης "Όλοι μαζί ενάντια στη διαφθορά", η οποία είναι προγραμματισμένη για την 20ή Σεπτεμβρίου στο κέντρο του Ρίου, δήλωσε σήμερα ότι το κίνημα ξεκίνησε πριν δεκαπέντε ημέρες στο Facebook και ότι η επιτυχία του ήταν άμεση.


"Επιλέξαμε την πλατεία Σινελάντια στην καρδιά του Ρίο για να πραγματοποιήσουμε αυτή τη διαδήλωση", που θα είναι ανοιχτή στους οπαδούς όλων των πολιτικών κομμάτων, διευκρίνισε η Μάσα.


Σύμφωνα με την ίδια, περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.


Τους τελευταίους δύο μήνες έχει ξεσπάσει σειρά σκάνδαλα σε πολλά υπουργεία της Βραζιλίας, ενώ τέσσερις υπουργοί, όπως και πολλοί αξιωματούχοι, έχουν αναγκαστεί να παραιτηθούν.