ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι απλά ένας ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, είναι κίνημα»

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι απλά ένας ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, είναι κίνημα»

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής νέων τεχνολογιών Πίτερ Τίελ, προέβλεψε χθες 31 Οκτωβρίου ότι το κίνημα που έχει δημιουργήσει ο υποψήφιος των ρεπουμπλικανών για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ,θα συνεχιστεί ακόμα και αν συμβεί το αδιανόητο και χάσει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο στις 8 Νοεμβρίου.

«Άσχετα με ό,τι θα συμβεί στις εκλογές αυτές, αυτό που αντιπροσωπεύει ο Τραμπ δεν είναι τρελό, και δεν πρόκειται να εξαφανιστεί», δήλωσε ο Τίελ σε ομιλία του σε ακροατήριο δημοσιογράφων στο National Press Club στην Ουάσιγκτον.

Ο Τίελ, που ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι δωρίζει 1,25 εκατομμύρια δολάρια (1,13 εκατ. ευρώ) για να βοηθήσει στην εκλογή του Τραμπ, είπε ότι ο νεοϋορκέζος επιχειρηματίας θέτει τα θεμέλια για ένα «νέο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα» το οποίο θα προχωρήσει «πέρα από τα δόγματα του Ρηγκανισμού».

24961

Ο Τίελ άσκησε δριμεία κριτική στην Ουάσιγκτον, δηλώνοντας ότι η πολιτική ελίτ της πόλης έχει χάσει επαφή με τον μέσο Αμερικανό και ότι ο Τραμπ ανατρέπει αργά αλλά σταθερά ένα σύστημα που πρέπει να αλλάξει. «Η αλήθεια είναι ότι όσο τρελές και να φαίνονται αυτές οι εκλογές, είναι λιγότερο τρελές από τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας», είπε ο Τίελ.

Ενώ είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς τί θα κάνει ο Τραμπ και οι ψηφοφόροι του μετά τις εκλογές, ο Τίελ δεν εκφράζει μια μοναχική άποψη.

«Αυτό θα συνεχιστεί σίγουρα μετά τις 8 Νοεμβρίου, είτε ηγείται του κινήματος ο Ντόναλντ Τραμπ, είτε όχι», επισήμανε η σύμβουλος στρατηγικής των Ρεπουμπλικανών, Άλις Στούαρτ, χθες, ισχυριζόμενη ότι το κίνημα που περιβάλλει τον Τραμπ θα ασκήσει μακροχρόνια επιρροή στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

«Χωρίς αμφιβολία, ο Τραμπ έχει συνδεθεί με ένα τμήμα ψηφοφόρων που έχουν νιώσει ότι οι απόψεις τους δεν εισακούονται εδώ και πολύ καιρό», είπε, προσθέτοντας ότι η παλιά φρουρά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα χρειαστεί να συνεργαστεί με τους υποστηρικτές του νέου είδους συντηρητισμού που αντιπροσωπεύει ο Τραμπ, άσχετα από το αποτέλεσμα των εκλογών, εάν είναι να επιβιώσει το κόμμα.

Σχετικές ειδήσεις