ΚΟΣΜΟΣ

Μακάβριο εύρημα στο Ακαπούλκο

Μακάβριο εύρημα στο Ακαπούλκο
Πέντε ακέφαλα πτώματα (τεσσάρων ανδρών και μιας γυναίκας) βρήκαν χθες οι Αρχές στο Ακαπούλκο, αποκαλύπτοντας άλλο ένα από τα πολλά παρόμοια φονικά στο...

Πέντε ακέφαλα πτώματα (τεσσάρων ανδρών και μιας γυναίκας) βρήκαν χθες οι Αρχές στο Ακαπούλκο, αποκαλύπτοντας άλλο ένα από τα πολλά παρόμοια φονικά στο δημοφιλές θέρετρο στον Ειρηνικό τις τελευταίες ημέρες.


Η ομοσπονδιακή Αστυνομία ανέφερε ότι οι σοροί δύο ανδρών και μιας γυναίκας βρέθηκαν δεμένες στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου κοντά στην ακτή στο Ακαπούλκο, σε ένα έγκλημα που θεωρεί πως διέπραξαν άνδρες των καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά.

Η εφημερίδα «Reforma» ανέφερε ότι στο όχημα είχαν αφεθεί μηνύματα που συνδέουν τους φόνους με το ισχυρό καρτέλ της Σιναλόα, του οποίου ηγείται ο πιο καταζητούμενος κακοποιός στο Μεξικό, ο Χοακίν "ελ Τσάπο" ("Κοντούλης") Γκουσμάν.

Οι διαμελισμένες και αποκεφαλισμένες σοροί δύο άλλων ανδρών βρέθηκαν αφημένες στην είσοδο ενός υποκαταστήματος της αλυσίδας, Sam's Club, θυγατρικής της εταιρίας λιανικής Wal-Mart Stores Inc. των Η.Π.Α..

Η εφημερίδα «Excelsior» περιέγραψε τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζοντάς τις «μαύρη εβδομάδα» για το Ακαπούλκο, καθώς όπως τόνισε τουλάχιστον 25 άνθρωποι είχαν ήδη δολοφονηθεί εκεί πριν από τα γεγονότα του Σαββάτου.

Περίπου 42 χιλ. άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα στο Μεξικό αφότου ο συντηρητικός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε «πόλεμο» στα καρτέλ των ναρκωτικών αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στα τέλη του 2006.