ΚΟΣΜΟΣ

«Έσπασε» η αντίσταση του ISIS - Οι ιρακινές δυνάμεις εισέβαλαν στη Μοσούλη

«Έσπασε» η αντίσταση του ISIS - Οι ιρακινές δυνάμεις εισέβαλαν στη Μοσούλη

Οι επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις προωθήθηκαν σήμερα στους δρόμους της Μοσούλης, όπου συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές που ελέγχουν την πόλη εδώ και δύο περισσότερο από δύο χρόνια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτικός αξιωματούχος.

Οι μονάδες κατά της τρομοκρατίας (CΤS) προωθήθηκαν στη ανατολική συνοικία Αλ-Καράμα, αντιμετωπίζοντας πυρά και βόμβες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), διευκρίνισε o Μουντάντχαρ Σάλεμ, αξιωματούχος των CTS.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρισκόταν μαζί με τις CTS σε κοιμητήριο στην ανατολική είσοδο της πόλης, είδε μπουλντόζες και τεθωρακισμένα οχήματα να εισέρχονται στη συνοικία Αλ-Καράμα.

Πυροβολισμοί ακούγονται αδιάκοπα και πληροφορίες από το μέτωπο αναφέρουν πως οι τζιχαντιστές έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν τοποθετήσει βόμβες στους δρόμους για να επιβραδύνουν την προώθηση των ιρακινών δυνάμεων.

Το ISIS έχει σκοτώσει εκατοντάδες αμάχους και στρατολογεί παιδιά γύρω απ΄τη Μοσούλη

Μαχητές του ISIS έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους γύρω από τη Μοσούλη, περιλαμβανομένων 50 λιποτακτών και 180 πρώην υπαλλήλων της ιρακινής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα (4/11) η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι.

Οι τζιχαντιστές μετέφεραν επίσης 1.600 ανθρώπους από την πόλη Χαμάμ αλ-Αλίλ στην Ταλ Αφάρ, πιθανόν για να τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινες ασπίδες εναντίον αεροπορικών επιδρομών και είπαν σε μερικούς πως μπορεί να τους πάνε στη Συρία. Την Τετάρτη μετέφεραν επίσης 150 οικογένειες από το Χαμάμ αλ-Αλίλ στη Μοσούλη.

Οι μαχητές ανακοίνωσαν στους κατοίκους του Χαμάμ αλ-Αλίλ πως πρέπει να τους παραδώσουν τα παιδιά τους, ιδιαίτερα τα αγόρια άνω των εννέα ετών, σε μια προφανή προσπάθεια στρατολόγησης παιδιών στρατιωτών, είπε η εκπρόσωπος.

Οι μαχητές του ISIS κρατούν στο Ταλ Αφάρ σχεδόν 400 γυναίκες, Κούρδες, σιίτισσες και Γιαζίντι, ενώ έχουν πιθανόν σκοτώσει έως 200 ανθρώπους στη Μοσούλη, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο ΟΗΕ έχει επίσης πληροφορίες για αεροπορικές επιδρομές που προκαλούν θύματα μεταξύ των αμάχων, μεταξύ των οποίων μία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις γυναίκες, ενώ τραυματίσθηκαν επίσης 17 άμαχοι στη συνοικία Κουντούς της ανατολικής Μοσούλης.