ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές εκλογές 2016: Τι προβλέπει ο άνθρωπος που «πέφτει» μέσα τα τελευταία 30 χρόνια

Αμερικανικές εκλογές 2016: Τι προβλέπει ο άνθρωπος που «πέφτει» μέσα τα τελευταία 30 χρόνια

Ο καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αμέρικαν της Ουάσινγκτον, είναι γνωστός για την δυνατότητά του να «πέφτει» πάντα μέσα στα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων, καθώς προβλέπει σωστά.

Με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ να βρίσκονται μια ανάσα μακριά, το ενδιαφέρον όλο του πλανήτη στρέφεται στην Ουάσινγκτον.

Ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν θρίλερ, το ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ να βγει νικητής αποκτά μεγαλύτερη βάση καθώς πριν από ένα μήνα ο «αλάνθαστος προφήτης» Allan Lichtman πόνταρε στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Σύμφωνα όμως με το cbc, ο Lichtman προβλέπει μια νίκη του Τραμπ, όπως εξηγεί και στο βιβλίο του «Προβλέποντας τον επόμενο πρόεδρο: Τα κλειδιά για τον Λευκό Οίκο 2016».

Στο βιβλίο εξηγεί ότι ο ίδιος παραθέτει 13 ζεύγη δεδομένων για κάθε κόμμα στα οποία καλείται να απαντήσει εάν ισχύουν ή όχι. Εάν σε έξι από αυτά δεν ισχύουν, τότε το συγκεκριμένο κόμμα χάνει την προεδρία. Τα δεδομένα είναι πάντα δομημένα έτσι ώστε να ευνοούν το κόμμα που βρίσκεται ήδη στην εξουσία. Πρόκειται για ένα σύστημα προγνωστικών που τον έχει βοηθήσει να προβλέψει σωστά τα αποτελέσματα όλων των εκλογών από το 1984.

«Δεν είμαι μέντιουμ για να διαβάζω την κρυστάλλινη σφαίρα. Τα "κλειδιά" βασίζονται σε ιστορικά στοιχεία», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις