Έκτακτη σύνοδος της Αφρικανικής Ένωσης

Newsroom Newsroom

Έκτακτη σύνοδος της Αφρικανικής Ένωσης
Κατεπείγουσα σύνοδο προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη, συγκάλεσε η Αφρικανική Ένωση…

Κατεπείγουσα σύνοδο προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη, συγκάλεσε η Αφρικανική Ένωση…

Οι εξεγερμένοι βρίσκονται πολύ κοντά στη νίκη επί του καθεστώτος του Καντάφι και η κατάσταση στη χώρα της Λιβύης έχει προκαλέσει ανησυχία στις τάξεις της Αφρικανικής Ένωσης.

Η κατεπείγουσα σύνοδος του Συμβουλίου Ειρήνης και Ασφαλείας της Ένωσης πρόκειται να λάβει χώρα σήμερα στις 16:30 (ώρα Ελλάδας) στην έδρα της ΑΕ στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα. Στην Τρίπολη οι εξεγερμένοι συνεχίζουν να μάχονται με τις δυνάμεις του Καντάφι, οι οποίες προκειμένου να προστατέψουν τον Λίβυο ηγέτη, έχουν παρατάξει μέσα στην πόλη τανκς.

Εντωμεταξύ ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Νάμπιλ αλ Αράμπι, δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες-μέλη του είναι "πλήρως αλληλέγγυοι" με την κυβέρνηση των εξεγερμένων στη Λιβύη τη στιγμή που οι μάχες μαίνονται σε πολλές συνοικίες της Τρίπολης.

Ο αλ Αράμπι σε ανακοινωθέν του εξέφρασε «πλήρη αλληλεγγύη στις εξελισσόμενες προσπάθειες του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου», κύριου πολιτικού οργάνου των εξεγερμένων, «ευχήθηκε να επιτύχουν να φέρουν μια νέα εποχή» στη Λιβύη, καθώς και να διατηρήσουν την εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης, όπως και την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved