ΚΟΣΜΟΣ

Αποτελέσματα αμερικανικών εκλογών: Κεντάκι και Ιντιάνα σε Τραμπ, Βερμόντ στη Χίλαρι

Αποτελέσματα αμερικανικών εκλογών: Κεντάκι και Ιντιάνα σε Τραμπ, Βερμόντ στη Χίλαρι

Αμερικανικές εκλογές αποτελέσματα:Έξι εκλογικά κέντρα έκλεισαν πριν από λίγο στη Φλόριντα (τα περισσότερα), στη Νότια Καρολίνα, στη Βιρτζίνια, στο Νιου Χάμσιρ, στο Κεντάκι (όσα απέμεναν ανοικτά) και στην Ιντιάνα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press εκτιμά ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε στο Κεντάκι και στην Ιντιάνα, ενώ η Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον κέρδισε στην πολιτεία Βερμόντ.

Ο Τραμπ παίρνει τις οκτώ εκλεκτορικές ψήφους του Κεντάκι και τις 11 της Ιντιάνας, ενώ η νίκη της στο Βερμόντ εξασφαλίζει 3 εκλεκτορικές ψήφους για την Κλίντον.

Τα αποτελέσματα αυτά — τα πρώτα των προεδρικών εκλογών — ήταν πάντως αναμενόμενα. Το Βερμόντ ψηφίζει τους Δημοκρατικούς υποψήφιους για την προεδρία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μετά το 1988, ενώ το Κεντάκι ψηφίζει τους Ρεπουμπλικάνους από το 2000 αδιάλειπτα.

Σημειώνεται ότι η Ιντιάνα μπορεί να είναι προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, αλλά είχε επικρατήσει σε αυτήν ο Μπαράκ Ομπάμα το 2008, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα την ανέκτησε το 2012. Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, ο Μάικ Πενς, είναι ο κυβερνήτης της Ιντιάνας.

Στήθος με στήθος η αναμέτρηση στην Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια

Οι δύο αντίπαλοι στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές έρχονται στήθος με στήθος, τέλος, στην Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια, όπως μεταδίδουν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Δείτε LIVE ποιος κερδίζει τις κρίσιμες πολιτείες

Δείτε εδώ την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, όπως την καταγράφει η Google:

Σχετικές ειδήσεις