ΚΟΣΜΟΣ

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον Κιμ Γιονγκ Ουν δίνουν 130 γιατροί

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον Κιμ Γιονγκ Ουν δίνουν 130 γιατροί

Ινστιτούτο Μακροζωίας λειτουργεί στη Βόρεια Κορέα, με αποκλειστικό αντικείμενο να διατηρήσει την υγεία του Κιμ Γονγκ Ουν. Σε αυτό απασχολούνται 130 γιατροί, οι οποίοι δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν εύρωστο.

Σε αυτή την αποκάλυψη προέβη ο αποστάτης Hyeong-Soo Kim, ο οποίος διέφυγε από τη Βόρεια Κορέα το 2009 και εργάστηκε στο Ινστιτούτο, όταν ο πατέρας του Κιμ Γιογνκ Ουν, Κιμ Γιογνκ Ιλ κυβερνούσε τη χώρα.

Κύριος «εχθρός» του δικτάτορα είναι η παχυσαρκία, καθώς είναι λάτρης του καλού φαγητού, των κρασιών, των γαλλικών τυριών και των τεράστιων γευμάτων, με αποτέλεσμα να πάρει πολύ βάρος από τότε που ανέβηκε στην εξουσία.

Έτσι, οι επιστήμονες -οι οποίοι αναγκάζονται να κατασκοπεύσουν υπέρβαρους ξένους (αφού οι περισσότεροι Βορειοκορεάτες πεινάνε)- για να μελετήσουν την παχυσαρκία και να τον προστατεύσουν από το διαβήτη ή από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οι ερευνητές «ανέπτυξαν προϊόντα διατροφής, επειδή ο Κιμ Γιονγκ Ιλ (πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν) είχε καρδιαγγειακά προβλήματα και διαβήτη» πρόσθεσε. «Επειδή και οι δύο Κιμ ήταν παχύσαρκοι, έπρεπε να ερευνηθούν άνθρωποι που ήταν υπέρβαροι, το οποίο είναι δύσκολο στη Βόρεια Κορέα. Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα υποσιτίζονται, έπρεπε να μελετήσουν και να ερευνήσουν τους παχύσαρκους ξένους πολιτικούς ηγέτες. Ακόμη και ξένοι διπλωμάτες ή ανταποκριτές που έρχονται στη Βόρεια Κορέα έχουν στην πραγματικότητα ερευνηθεί, εν αγνοία τους», ανέφερε στη Daily Star Online ο αποστάτης.

Ο Hyeong-Soo Kim αποκάλυψε πως υπάρχει κι ένα κέντρο πληροφοριών για την έρευνα, «που αποτελείται από διπλωμάτες ή ερευνητές που προέρχονται από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το ινστιτούτο φρουρείται 24 ώρες το 24ωρο ενώ περιβάλλεται από ένα τείχος ύψους 4 μέτρων».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως είχε υπογράψει συμβόλαιο απορρήτου και πως δεν έπρεπε ποτέ να αποκαλύψει τι γινόταν πίσω από τις σκιερές πόρτες του ινστιτούτου, αλλά τώρα που είναι πλέον ασφαλής στη Νότια Κορέα, αποφάσισε να μιλήσει.

Σχετικές ειδήσεις