ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε μια υπέρμαχο του «ελεύθερου σχολείου» στο υπουργείο Παιδείας

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε μια υπέρμαχο του «ελεύθερου σχολείου» στο υπουργείο Παιδείας

Η υποψηφιότητα αυτή πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία.

O Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε σήμερα την Μπέτσι Ντεβός, μια συντηρητική πάμπλουτη φιλάνθρωπο και σθεναρή υπέρμαχο του δικαιώματος να αποφασίζει κανείς μεταξύ του δημοσίου σχολείου, του ιδιωτικού και της κατ’ οίκον εκπαίδευσης, για να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας.

«Υπό την διοίκησή της θα μεταρρυθμίσουμε το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα και θα εξαλείψουμε την γραφειοκρατία που εμποδίζει την πρόοδο των παιδιών μας, προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια εκπαίδευση και μια επιλογή σχολείων υψηλού επιπέδου σε όλες τις οικογένειες» επισήμανε ο εκλεγμένος πρόεδρος σε ένα δελτίο τύπου όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της 58χρονης.

Η Ντεβός είπε ότι νιώθει τιμή καθώς επιλέχθηκε «για να προσφέρει εκ νέου στην αμερικανική εκπαίδευση το μεγαλείο της», κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του μεγιστάνα «κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά». «Το κατεστημένο δεν είναι αποδεκτό στην εκπαίδευση» υπογράμμισε.

Η επιφανής Ρεπουμπλικανή παντρεύτηκε τον Ντικ Ντεβός, έναν εκ των κληρονόμων του Ρίτσαρντ Ντεβός, που διαθέτει την 88η κατά σειρά μεγαλύτερη περιουσία με βάση τον κατάλογο του Forbes του 2016, ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.