ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Χωρίς νερό 650.000 κάτοικοι της Μοσούλης - Το ΙΚ εκτελεί αμάχους

Ιράκ: Χωρίς νερό 650.000 κάτοικοι της Μοσούλης - Το ΙΚ εκτελεί αμάχους

Ένας αγωγός επλήγη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων και του Ισλαμικού Κράτους.

Περίπου 650.000 κάτοικοι της πόλης της Μοσούλης δεν προμηθεύονται πλέον νερό, αφού ένας αγωγός επλήγη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων και του Ισλαμικού Κράτους, έγινε σήμερα γνωστό από έναν τοπικό αξιωματούχο.

«Η ομάδα συντήρησης δεν μπορεί να φθάσει στον αγωγό διότι βρίσκεται σε μια περιοχή όπου μαίνονται συγκρούσεις» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Χούσαμ αλ Αμπάρ, στέλεχος του επαρχιακού συμβουλίου της Νινευής στη Μοσούλη, μίας από τις 15 επαρχίες και προάστια της πόλης όπου υπάρχει διακοπή στην υδροδότηση.

«Αντιμετωπίζουμε μια ανθρωπιστική καταστροφή» τόνισε ο ίδιος.

Ισλαμιστές εκτελούν αμάχους που δεν συνεργάζονται μαζί τους

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην ιρακινή πόλη Μοσούλη έχουν σκοτώσει αμάχους που αρνούνται να επιτρέψουν να τοποθετηθούν ρουκέτες και ελεύθεροι σκοπευτές στα σπίτια τους ή τους οποίους υποπτεύονται ότι δίνουν πληροφορίες στις κυβερνητικές δυνάμεις ή προσπαθούν να διαφύγουν, δήλωσε εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Στις 11 Νοεμβρίου, το Ισλαμικό Κράτος φέρεται ότι πυροβόλησε και σκότωσε 12 αμάχους στη συνοικία Μπακίρ της ανατολικής Μοσούλης επειδή φέρεται ότι αρνήθηκαν να του επιτρέψουν να εγκαταστήσει ρουκέτες στις στέγες των σπιτιών τους», δήλωσε η Ραβίνα Σαμνταζάνι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ.

Πληροφορίες που έλαβε ο ΟΗΕ δείχνουν επίσης πως οι μαχητές εκτέλεσαν δημόσια με σφαίρες 27 αμάχους στο πάρκο Μουχαντισίν της βόρειας Μοσούλης στις 25 Νοεμβρίου και στις 22 Νοεμβρίου ελεύθερος σκοπευτής του Ισλαμικού Κράτους σκότωσε ένα παιδί επτά ετών που έτρεχε προς την κατεύθυνση των Ιρακινών Δυνάμεων Ασφαλείας στη συνοικία Αντάν της ανατολικής Μοσούλης.

Σχετικές ειδήσεις