ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από το ΝΑΤΟ

Λιβύη: συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από το ΝΑΤΟ
Το ΝΑΤΟ συνεχίζει την άσκηση πίεσης στις δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζοντας 15 οχήματα ...

Το ΝΑΤΟ συνεχίζει την άσκηση πίεσης στις δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζοντας 15 οχήματα και άλλους 4 στόχους το τελευταίο 24ωρο στη Σύρτη, γενέτειρα του Λίβυου ηγέτη, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει άφαντος.

Επίσης έπληξε δύο στρατιωτικά καταφύγια, ένα παρατηρητήριο και ένα οχυρό του σώματος μηχανικού του στρατού στην πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται 360 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Παράλληλα, αεροσκάφη του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν και σε άλλους στόχους του λιβυκού καθεστώτος κοντά στην Τρίπολη, σε μια στρατιωτική αποθήκη και έναν εκτοξευτή πυραύλων, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Βορειοατλαντική Συμμαχία, στον οποίο προσθέτει ότι το ΝΑΤΟ έπληξε κι άλλους στρατιωτικούς στόχους κοντά στη Σύρτη.

Στον έλεγχο των αντικαθεστωτικών το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Οι αντικαθεστωτικοί στην Τρίπολη ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν πλέον τον απόλυτο έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Τρίπολης, μολονότι όπως σημείωσαν εξακολουθούν να υπάρχουν θύλακες αντίστασης στα περίχωρά του.

Σύμφωνα με τον Μπασίρ αλ Ταΐμπι, επικεφαλής των αντικαθεστωτικών που έχουν τον έλεγχο του αεροδρομίου, οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών προχωρούν τώρα σε τρία μέτωπα σε έναν "καθαρισμό" του τομέα των δυνάμεων που είναι πιστές στο καθεστώς του Καντάφι.

«Ελέγχουμε απολύτως το αεροδρόμιο, εξακολουθούν να υπάρχουν θύλακες αντίστασης στη ζώνη Καφρ μπεν Σιρσίρ (δύο χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο), αλλά όχι πολλοί», σημείωσε ο Ταΐμπι.

Οι δυνάμεις του Καντάφι έριξαν χθες ρουκέτες και οβίδες στο αεροδρόμιο καταστρέφοντας τρία αεροπλάνα και προκαλώντας ζημιές σε πολλά άλλα. «Είχαν στόχο ιδιαιτέρως τα αεροπλάνα», σύμφωνα με τον ίδιο.