ΚΟΣΜΟΣ

Χαλέπι: Η επιχείρηση αποχώρησης αμάχων «πάγωσε», ο εφιάλτης επέστρεψε

Χαλέπι: Η επιχείρηση αποχώρησης αμάχων «πάγωσε», ο εφιάλτης επέστρεψε

Χάος επικρατεί εδώ και λίγες ώρες στο Χαλέπι, όπου η επιχείρηση αποχώρησης των σύρων ανταρτών και των αμάχων έχει ανασταλεί και η συμφωνία για απομάκρυνσητους από την πολύπαθη πόλη κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε χωρίς προβλήματα το πρωί της Παρασκευής, όταν ξαφνικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα στελέχη του έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν την περιοχή χωρίς να τους δοθούν εξηγήσεις.

Η Ελίζαμπεθ Χοφ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Συρία, μιλώντας από το δυτικό Χαλέπι, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη: «Υποθέτω ότι το μήνυμα να ανασταλεί η επιχείρηση ήρθε από τους Ρώσους που επιτηρούν την περιοχή». Η εννιαμελής ομάδα της στο ανατολικό Χαλέπι δεν είχε καμία επαφή με τις συριακές αρχές στο κέντρο διέλευσης Ραμούσεχ.

Οι φόβοι ότι κάτι δεν κυλούσε σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα επαληθεύτηκαν γρήγορα, καθώς ανακοινώθηκε ότι η επιχείρηση ανεστάλη έπειτα από εκρήξεις που σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρίσκονταν τα λεωφορεία και επίθεση ενόπλων.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις