ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Τουρκία: To PKK δείχνει ο Ερντογάν πίσω από το λουτρό αίματος στην Καισάρεια (pics+vids)

Έκρηξη Τουρκία: To PKK δείχνει ο Ερντογάν πίσω από το λουτρό αίματος στην Καισάρεια (pics+vids)

Σοκάρουν οι εικόνες από το σημείο-Με παγιδευμένο όχημα η επίθεση.

Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε σε λεωφορείο έξω από το Πανεπιστήμιο Ερσιγές της Καισάρειας στην Τουρκία το πρωί του Σαββάτου (17/12) και τουλάχιστον 55 οι τραυματίες, όπως μεταδίδει το τουρκικό NTV, που επικαλείται πηγές του στρατού.

Η κατάσταση της υγείας έξι τραυματιών είναι κρίσιμη, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό των Εσωτερικών, που δηλώνει ότι η Τουρκία θα εκδικηθεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan, το λεωφορείο εξερράγη ενώ βρισκόταν εν κινήσει πίσω από αυτοκίνητο, το οποίο πιστεύεται ότι ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Βεγίσι Καϊνάκ, είπε ότι η επίθεση είχε στόχο λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες και ότι η επίθεση μοιάζει πολύ με αυτή στο στάδιο της Μπεσίκτας την περασμένη εβδομάδα.

To PKK δείχνει ο Ερντογάν πίσω από το μακελειό

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση, που έγινε με αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά κατά λεωφορείο στην Καισάρεια, με συνέπεια το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό, άλλων 55.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Παράλληλα, επτά ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε σχέση με την βομβιστική επίθεση, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό των Εσωτερικών.

Τα εκρηκτικά υλικά είναι ίδια με αυτά της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη

Τα υλικά του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκαν στη βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου στην Καισάρεια, είναι ίδια με αυτά της διπλής βομβιστικής επίθεσης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Η έκρηξη σημειώθηκε μία εβδομάδα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, την ευθύνη της οποία ανέλαβαν Κούρδοι αντάρτες. Από το διπλό χτύπημα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 100.

Όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, έτσι και σε αυτήν, διεκόπη η μετάδοση πληροφοριών από τα τουρκικά μέσα και η ενημέρωση γίνεται μόνο από επίσημες πηγές και διεθνή ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη ν' ενισχύσει τη συνεργασία της, κατά της τρομοκρατίας, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το Κρεμλίνο.

Δείτε εδώ συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της έκρηξης

Αγανάκτηση των Τουρκών

Η νέα έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (17/12) σε λεωφορείο μπροστά στην είσοδο του πανεπιστημίου του Erciyes, στην Καισάρεια, προκάλεσε πολλά θύματα, αλλά και οργή.

Δεκάδες εξαγριωμένοι Τούρκοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του κουρδικού κόμματος, φωνάζοντας συνθήματα και προσπαθώντας να μπουν μέσα.

Πηγή φωτογραφιών: Twitter, Reuters

Σχετικές ειδήσεις