ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Βερολίνο: Φορτηγό σκόρπισε το θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Τρομοκρατική επίθεση Βερολίνο: Φορτηγό σκόρπισε το θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Βερολίνο: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σε Χριστουγεννιάτικη αγορά - Για εννέα νεκρούςκαι δεκάδες τραυματίες κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ -Δυο οι δράστες της επίθεσης, ο ένας νεκρός ο άλλος συνελήφθη - Μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου ξυπνούν στην Ευρώπη - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης

Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το βράδυ της Δευτέρας (19/12).

Για πολλούς νεκρούς, που μέχρι στιγμής φτάνουν τους εννέα και για δεκάδες τραυματίες (τουλάχιστον πενήντα), κάνει λόγο στην έκδοσή της στο Διαδίκτυο η γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δίνει την ίδια πληροφορία, επικαλούμενο δήλωση αξιωματικού της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες της επίθεσης ήταν δυο, οδηγός και συνοδηγός. Ο πρώτος συνελήφθη από τις γερμανικές Αρχές, αφού στην αρχή είχε καταφέρει να διαφύγει, ενώ ο δεύτερος είναι νεκρός.

Το Γερμανικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

berolino epithesh 9

Η επίθεση διαπράχθηκε κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου.

berolino epithesh 14

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο CNNi «δεν είμαι ειδικός, αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι το φορτηγό κινείτο με περίπου 40 μίλια την ώρα (64 χλμ.) και δεν φάνηκε να φρενάρει καθόλου».

epithesh berolino xarths

Όπως τόνισε επίσης μιλώντας στο CNNi ο αρχισυντάκτης της Bild, Julian Reichelt: «αυτή η αγορά είναι πάντα γεμάτη τέτοιες ημέρες του χρόνου. Έτσι συνέβαινε και σήμερα. Θα ήταν ιδανικός στόχος για μια επίθεση, αν κάποιος επέλεγε να χτυπήσει το Βερολίνο. Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, πρόκειται για περιστατικό που παραπέμπει στην επίθεση που σημειώθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας».

Προσοχή σκληρές εικόνες με τραυματίες στη μέση του δρόμου

berolino epithesh 13

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ενημερώθηκε για την επίθεση η οποία διαπράχθηκε απόψε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου.

berolino epithesh 11

Λίγο νωρίτερα η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας κάλεσε τους βερολινέζους να «παραμείνουν στα σπίτια τους» με ανάρτησή της στο Twitter.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις