ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος! Η κυβέρνηση της Βικτώρια συμβουλεύει τους εργαζόμενους να μη χρησιμοποιούν τη λέξη σύζυγος!

Σάλος! Η κυβέρνηση της Βικτώρια συμβουλεύει τους εργαζόμενους να μη χρησιμοποιούν τη λέξη σύζυγος!

Αναστάτωση έχει προκαλέσει νέα οδηγία της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτώριας προς τους εργαζόμενους να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν παραδοσιακές λέξεις όπως σύζυγος για να μην προκαλούν ή προσβάλουν τους συναδέλφους τους που είναι LGBTI.

Η πιο πάνω σύσταση της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους συμπεριλαμβάνεται στον νέο γλωσσικό οδηγό τον οποίο πρέπει να ακολουθούμε στους τόπους εργασίας προκειμένου να αποφεύγουμε την ετεροκανονικότητα.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πολιτειακός υπουργός Ισότητας, Martin Foley, είπε ότι η κυβέρνηση δεν απαγορεύει τη χρήση λέξεων όπως «ο σύζυγός μου» ή «η σύζυγός μου», αλλά συστήνει στους εργαζόμενους ότι καλά θα ήταν να τις αποφεύγουν για να μην προσβάλουν τους συναδέλφους τους και να χρησιμοποιούν τη λέξεις «ο σύντροφός μου» ή «η σύντροφός μου» για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όπως διαβάζουμε στο Νέο Κόσμο Αυστραλίας.

Για το ίδιο θέμα, ο αντίστοιχος αρμόδιος της αντιπολίτευσης, Tim Smith είπε ότι για χάρη της πολιτικής ορθότητας η κυβέρνηση φτάνει στα άκρα και το παρακάνει στη στιγμή που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τόσα άλλα προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Σχετικές ειδήσεις