ΚΟΣΜΟΣ

Σε σοκ η σύζυγος του Ρώσου πρέσβη: Δεν είχαμε ποτέ σωματοφύλακες

Σε σοκ η σύζυγος του Ρώσου πρέσβη: Δεν είχαμε ποτέ σωματοφύλακες

Σοκαρισμένη είναι ακόμα η σύζυγος του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ, που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε γκαλερί, από τον τρομοκράτη Mevlut Mert Altintas το απόγευμα της Δευτέρας (20/12).

Η Μαρίνα Καρλόφ που είδε να δολοφονούν τον σύζυγό της μπροστά στα μάτια της, αμέσως μετά το συμβάν, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί νευρικό κλονισμό. Καθώς η ίδια βρίσκεται ακόμα σε ασταθή κατάσταση, κατά τη μεταφορά της σορού του Ρώσου πρέσβη στην πατρίδα του, συνοδευόταν από ομάδα ψυχολόγων και γιατρών.

Την ώρα που ο σύζυγός του έπεφτε νεκρός από τα πυρά του 22χρονου τρομοκράτη, η ίδια προσπαθούσε να προφυλαχτεί από τις σφαίρες πέφτοντας στο πάτωμα. Έπεσα στο έδαφος με όλους τους άλλους. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στην έκθεση. Ξαναβρήκα τις αισθήσεις μου στο νοσοκομείο. Πίστευα ότι ο σύζυγός μου ήταν ήδη νεκρός, τον πυροβόλησε 11 φορές» δήλωσε η ίδια. «Δεν είχαμε καθόλου σωματοφύλακες. Μόνο ένας διερμηνέας μας συνόδευε κάπου κάπου», αποκάλυψε επίσης η σύζυγος του δολοφονηθέντος πρέσβη στην Άγκυρα.

«Όταν ήρθαμε στο νοσοκομείο έφτασαν εκεί ο δήμαρχος της Άγκυρας και άνθρωποι από το υπουργείο Υγείας. Μιλήσαμε για ώρα ώσπου έμαθα ότι ο σύζυγός μου ήταν νεκρός. Σοκαρίστηκα. Ένιωσα άσχημα. Ο σύζυγός μου δεν έκανε τίποτα κακό, ποτέ κανείς δεν τον απείλησε, θα το ήξερα. Πολλοί γνώριζαν ότι θα πηγαίναμε στην έκθεση, το είχαμε σχεδιάσει από καιρό», πρόσθεσε.

Ρoή Ειδήσεων