ΚΟΣΜΟΣ

Κουστουρίτσα: «Η νίκη του Τραμπ έσωσε τον κόσμο»

Κουστουρίτσα: «Η νίκη του Τραμπ έσωσε τον κόσμο»

Ο διάσημος σκηνοθέτης βρέθηκε στην Μόσχα για να προωθήσει την νέα του ταινία «On the Milky Road» στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος, έχοντας στο πλευρό του την Ιταλίδα ηθοποιό Μόνικα Μπελούτσι και έκανε δηλώσεις για τη νίκη τουΝτόναλντ Τραμπστις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έσωσε τον κόσμο από έναν μεγάλο πόλεμο. Αν η κυρία Κλίντον είχε εκλεγεί, θα ξεσπούσε ένας μεγάλος πόλεμος, αλλά τώρα με τον Τραμπ αυτό δεν νομίζω να συμβεί», δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ο πολυβραβευμένος Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα.

Ο σκηνοθέτης βρέθηκε στη Μόσχα για να προωθήσει την νέα του ταινία η οποία αναφέρεται στον πόλεμο της Βοσνίας, που διήρκεσε από το 1992 μέχρι το 1995 και έκανε τις πρώτες δηλώσεις: «Ο πόλεμος δεν θα μας αφήσει ποτέ. Θα υπάρχει πάντα πόλεμος στον κόσμο. Είναι μια σταθερή προϋπόθεση για τους ανθρώπους. Είχαμε αυτό τον πόλεμο. Όπως και ο πόλεμος στην Ουκρανία, αυτός δεν ήταν δικός μας πόλεμος. Αυτός ο πόλεμος επιβλήθηκε σε μας. Και νομίζω ότι η ταινία μας μιλάει για όλα αυτά», συμπλήρωσε.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η υπέροχη Μόνικα Μπελούτσι, η οποία αναγκάστηκε να μάθει την σερβική γλώσσα για τις ανάγκες του ρόλου της.

Σχετικές ειδήσεις