ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού αεροσκάφους - Συνετρίβη δύο λεπτά μετά την απογείωση (pics+vids)

Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού αεροσκάφους - Συνετρίβη δύο λεπτά μετά την απογείωση (pics+vids)

Ειδήσεις για τη συντριβή ρωσικού αεροσκάφους:Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την 26η Δεκεμβρίου, στη μνήμη των θυμάτων της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα -Ξεβράζονται συντρίμμια, προσωπικά αντικείμενα και σοροί στις ακτές - Έχουν ανασυρθεί 20 πτώματα από τους συνολικά 92 επιβάτες - «Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την πτώση» - Πολύ έμπειρος ο πιλότος - Σε 24ωρη βάση από 3.000 άτομα οι έρευνες

«Αύριο θα είναι ημέρα εθνικού πένθους» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Νωρίτερα, οι Αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι «δεν έχουν ενδείξεις» ότι υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα.

Στη θαλάσσια περιοχή 2-3 χιλιόμετρα από την παραλία του Σότσι, αρμάδα του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, μαζί και ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βαθυσκάφη και 63 δύτες «χτένιζουν» τη θαλάσσια περιοχή που κατέπεσε το Τουπόλεφ.

aeroplano rwsia

Το κεντρικό τμήμα του αεροσκάφους έχει εντοπιστεί, ενώ οι δύτες ανέσυραν ήδη αρκετούς σορούς επιβατών από βάθος 70 μέτρων. Οι έρευνες πρόκειται πάντως να κρατήσουν ώρες, ίσως και μερικές μέρες, αφού γίνονται σε μεγάλο βάθος. Εμπόδιο αποτελούν και οι καιρικές συνθήκες στα ανοικτά του Σότσι οι οποίες ώρα με την ώρα χειροτερεύουν.

Παράλληλα, την τραγωδία επιτείνουν οι εικόνες των συντριμμιών, των προσωπικών αντικειμένων, αλλά και των σορών που ξεβράζονται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας γύρω από το Σότσι.

Επί τόπου βρίσκονται τέσσερα σωστικά πλοία, τέσσερα ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο. Επιπλέον, έξι πλοία από το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τηλεκατευθυνόμενες υποβρύχιες συσκευές και 63 δύτες, ενώ αναμένονταν 50 ακόμη μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Συνολικά 27 πλοία και 3.000 άνθρωποι εμπλέκονται αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση που ερευνά μια περιοχή 10,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Μαύρη Θάλασσα.

«Οι σοροί των περισσότερων θυμάτων του αεροσκάφους πιθανόν βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου του αεροπλάνου», είπε πάντως στο Ria Novosti πηγή από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

«Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σοροί των θυμάτων της συντριβής του Tu-154 το πιθανότερο βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου σε ένα βάθος περίπου 60 μέτρων», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν σε 24ωρη βάση

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπ. Άμυνας, Ίγκορ Κονασένκοφ, οι έρευνες για την αναζήτηση και ανάσυρση των πτωμάτων θα συνεχιστούν σε 24ωρη βάση αφού η περιοχή θα φωτίζεται από ισχυρούς προβολείς τοποθετήθηκαν στη στεριά, ελικόπτερα, drones, αλλά και από τα δεκάδες καράβια του ναυτικού που έχουν καταπλεύσει στην περιοχή.

Μέχρι τις 17.00 ώρα Μόσχας είχαν ανασυρθεί 20 πτώματα, για τα οποία θα χρειαστεί ανάλυση προκειμένου να ταυτοποιηθούν, ενώ εκπαιδευμένοι δύτες αναζητούν, εκτός των άλλων και τα δυο «μαύρα κουτιά» του μοιραίου αεροσκάφους, το οποίο δύο μόλις λεπτά μετά την απογείωση και ενώ δεν είχε πάρει το απαιτούμενο ύψος χάθηκε από τα ραντάρ, χωρίς να στείλει κάποιο σήμα.

Στη Ρωσία η 26η Δεκεμβρίου έχει κηρυχθεί μέρα πένθους, ενώ ο πρόεδρος Πούτιν ματαίωσε τη συμμετοχή του στο μουσικό φεστιβάλ που επρόκειτο να γίνει στη ρωσική πρωτεύουσα του βορρά, την Αγία Πετρούπολη.

aeroplano rwsia2

Την ίδια ώρα, στο αεροδρόμιο εξελίσσεται μια άλλη τραγωδία με τους συγγενείς των θυμάτων που καταφθάνουν εκεί. Αλλά και στη Μόσχα, έξω από το θέατρο του συγκροτήματος «Αλεξάντροφ» δεκάδες άνθρωποι εναποθέτουν λουλούδια στη μνήμη των 63 καλλιτεχνών-χορευτών που ήταν ανάμεσα στους επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας, Βίκτορ Όζεροφ, αναφερόμενος στα πιθανά αίτια του δυτυχήματος αποκλείει πλήρως την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας. Το αεροσκάφος ήταν του υπουργείου Άμυνας, ο εναέριος χώρος ρωσικός, εδώ δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για τρομοκρατική επίθεση. Μετά την απογείωση το αεροσκάφος έπρεπε να εκτελέσει αναστροφή στον αέρα, πάνω απο τη θάλασσα. Ίσως να μην κατάφερε να μπει στην τροχιά που έπρεπε, εξηγεί ο Όζεροφ.

Αυτό που τώρα προέχει, είναι η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων και όχι οι ικασίες για τρομοκρατική πράξη που δεν το χωρά ο νους μας ότι θα μπορούσε να συμβεί σε αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας, τονίζει και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Δούμας, Αντρέι Κρασνόφ.

Δείτε εδώ το βίντεο ντοκουμέντο από την τελευταία απογείωση του Τουπόλεφ

Το χρονικό της συντριβής

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 05:40 τοπική ώρα (04:40 ώρα Ελλάδας) από την πόλη Αντλέρ -που βρίσκεται νοτίως του Σότσι, του θέρετρου στη Μαύρη Θάλασσα- για μια πτήση ρουτίνας με προορισμό τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, κοντά στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα το υπουργείο.

Μεταξύ των επιβατών ήταν πολλοί στρατιώτες, εννέα δημοσιογράφοι και μέλη της διάσημης Ensemble Alexandrov, μιας από τις χορωδίες και τις χορευτικές ομάδες του ρωσικού στρατού που μετέβαιναν στη Συρία για να μετάσχουν στις γιορτές στην αεροπορική βάση για την Πρωτοχρονιά.

Το υπουργείο Άμυνας μεταφέρει συχνά μουσικούς στη Συρία για να δίνουν συναυλίες και να ψυχαγωγούν τους στρατιώτες.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τη συγκρότηση επιτροπής έρευνας υπό τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής του στρατιωτικού αεροσκάφους.

Ο Πούτιν ζήτησε από τον Μεντβέντεφ να «συγκροτήσει και να ηγηθεί κυβερνητικής επιτροπής έρευνας η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής του Tu-154 στο Σότσι», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο διευκρινίζοντας ότι ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε «τα βαθύτατα συλλυπητήριά του» στους συγγενείς των θυμάτων.

sintrivi

Εννέα ρώσοι δημοσιογράφοι επέβαιναν στο αεροπλάνο. Σωστικά συνεργεία σπεύδουν στην περιοχή για τον εντοπισμό του αεροπλάνου.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με το Κρεμλίνο, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Ο πιλότος ήταν πολύ έμπειρος

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ο πιλότος, Ρόμαν Βολκόφ, είχε περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός, το αεροσκάφος πετούσε εδώ και 33 χρόνια, είχε 6.689 ώρες πτήσεων, ενώ η τελευταία φορά που χρειάστηκε να γίνουν εργασίες επιδιορθώσεων ήταν τον Δεκέμβριο του 2014. Είχε ελεχθεί και πάλι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι στην περιοχή του δυστυχήματος κατευθύνονται έξι σκάφη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Στις έρευνες συμμετέχουν άλλα τέσσερα πλοία, ισάριθμα ελικόπτερα, ένα αεροπλάνο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τηλεκατευθυνόμενες υποβρύχιες συσκευές και 63 δύτες. Άλλοι 50 βατραχάνθρωποι από άλλους στόλους αναμένεται να φτάσουν στο Σότσι μέσα στην επόμενη ώρα.

Τα συλλυπητήριά του για το δυστύχημα εξέφρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Τζον Τεφτ. Η εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας Μαρία Όλσον, σε μήνυμά της στο Twitter ανέφερε ότι ο πρεσβευτής «προσεύχεται για τους αγαπημένους των επιβατών και του πληρώματος του Tu-154, μαζί με τον ρωσικό λαό».

Δεν υπάρχουν επιζώντες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους Tu-154 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Η περιοχή της συντριβής του Tu-154 έχει καθοριστεί, χωρίς επιζώντες» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Πληροφορίες για μηχανική βλάβη

Η συντριβή του μπορεί να οφείλεται σε μηχανική βλάβη ή σε λάθος χειρισμό του πιλότου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, καθώς το σήμα του χάθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος δεν πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, αναφέρει ότι τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη εξαιτίας μηχανικού προβλήματος, ενώ φαίνεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατίας.

Δείτε βίντεο από τις έρευνες για επιζώντες

Βρέθηκαν συντρίμμια στη Μαύρη Θάλασσα

«Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις υπηρεσίες διάσωσης, μετέδωσαν νωρίτερα ότι μια ομάδα διάσωσης εντόπισε το πιθανό σημείο της συντριβής στη θάλασσα του Σότσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αεροπλάνο πιθανόν συνετρίβη κατά τη διάρκεια της ανόδου του και είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες.

Ο ηχολήπτης του NTV Εβγένι Τολστόφ είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο facebook την τελευταία φωτογραφία του μοιραίου Τουπόλεφ

sintrivi rosikou aeroplanou

Ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες

Στη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο συγκαταλέγονται 64 μέλη της Ensemble Alexandrov, ενός γνωστού μουσικού συνόλου από τις περιοδείες που δίνει στο εξωτερικό υπό την αιγίδα του ρωσικού στρατού, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαχίλοφ, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής μιας πασίγνωστης στη Ρωσία φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Πόνος, είναι η λέξη που εκφράζει το σύνολο της ρωσικής κοινωνίας από τη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγωδία.

Καταρχάς, για τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες - χορευτές του συγκροτήματος «Αλεξάντροφ», που ανάλογο δεν υπάρχει στον κόσμο. Παντού όπου παρουσιάστηκε στη διάρκεια των 90 χρόνων της ύπαρξής του, προκαλούσε ρίγη ενθουσιασμού, ακόμα και σε χώρες με βαθιά αντισοβιετική - αντιρωσική κατεύθυνση, χαρακτηρίζονταν ως το βαρύ «πυροβολικό» της προώθησης της ρωσικής συμπάθειας στον κόσμο. Χάθηκε το 90% του βασικού κορμού του συγκροτήματος, το οποίο είχε ξαναβρεθεί πριν μερικούς μήνες στη Συρία.

Η «Ντόκτορ Λίζα», η γυναίκα – γιατρός και επικεφαλής της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης, «Δίκαιη βοήθεια», είχε επισκεφθεί τη Λαττάκεια πριν από δυο μήνες. Είδε τις ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και υποσχέθηκε να το συγκεντρώσει και να επιστρέψει με αυτό. Τώρα, παραμονές εορτών πετούσε ξανά για να υλοποιήσει την υπόσχεσή της… Πριν τρεις βδομάδες τιμήθηκε, μάλιστα, για την προσφορά της από τον πρόεδρο Πούτιν με μετάλλιο. Τότε είχε αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των ανθρωπιστικών οργανώσεων που πετάνε στις εμπόλεμες περιοχές δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν πίσω…

Επίσης, τρία τηλεοπτικά συνεργεία, του ΝΤΒ, του καναλιού Zvezda και του πρώτου παν-ρωσικού (Pervy Kanal), εννέα συνολικά νέοι άνθρωποι, πήγαιναν να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους που βρίσκονταν επί μήνες στη Συρία.

Τέλος, μια ομάδα αξιωματικών της ρωσικής αεροπορίας (αποτελούμενη από 8 στρατιωτικούς) πετούσε για υπηρεσιακούς λόγους στη Συρία.

Το συνεργείο του τηλεοπτικού καναλιού Channel One που επέβαινε στο Τουπόλεφ:

channel one tupolef

Το συνεργείο του καναλιού NTV που επέβαινε στο Τουπόλεφ:

tupolef ntv crew copy

Μουσικός σώθηκε χάρη στο νεογέννητο παιδί του

Ο τραγουδιστής Vadim Ananyev έμεινε εκτός της αποστολής που θα πήγαινε στη Συρία, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς, στη ρωσική αεροπορική βάση στη Λαττάκεια. Αιτία ήταν ο γιος του, ο οποίος μόλις είχε γεννηθεί.

«Οι συνάδελφοι και φίλοι μου, η χορωδία και μία ομάδα από ακορντεονίστες και παίκτες μπαλαλάικας, πέταξαν για τη Συρία. Θα έδιναν μια συναυλία και θα γύριζαν πίσω. Δεν ξέρω τι να πω, απλά ελπίζω για το καλύτερο. Δεν πήγα εξαιτίας οικογενειακών λόγων: μόλις γεννήθηκε ο γιος μου, το τρίτο παιδί στην οικογένεια και έμεινα σπίτι να βοηθήσω τη σύζυγό μου» δήλωσε ο Ananyev στην εφημερίδα «Komsomolskaya Pravda».

Απίστευτο: Πώς το διαβατήριο τού έσωσε τη ζωή από την αεροπορική τραγωδία στο Σότσι

Ο 29χρονος σολίστ και ερμηνευτής της Χορωδίας του Κόκκινου Στρατού, Ρομάν Βαλούτοφ, δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πώς γλίτωσε από το θάνατο, αφού την τελευταία στιγμή δεν ταξίδεψε με τη μοιραία πτήση του ρωσικού Τουπόλεφ.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Έφτασε στο Σότσι ο υπουργός Μεταφορών Σοκόλοφ

Ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ έφτασε στο Σότσι, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της επιτροπής που έχει αναλάβει να διερευνήσει τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του.

Στον Σοκόλοφ έχει ανατεθεί η προεδρία της επιτροπής που συγκροτήθηκε κατόπιν εντολής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι με βάση τις πρώτες ενδείξεις, το δυστύχημα ενδέχεται να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος του κυβερνήτη. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα πάντως το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε τονίσει ότι ο πιλότος Ρομάν Βολκόφ ήταν πολύ έμπειρος και είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης.

«Εξετάζονται όλα τα πιθανά αίτια»

«Όλα τα πιθανά αίτια (της συντριβής) θα εξετασθούν», επισήμανε ο Σοκολόφ, κατά την άφιξή του στο Σότσι, επισημαίνοντας ότι είναι «πρόωρο» να μιλήσει κανείς για κάποιο συγκεκριμένο σενάριο, ιδίως εκείνο μιας τρομοκρατικής ενέργειας, την ώρα που πηγές που δεν κατονομάζονται δίνουν διαφορετικές εξηγήσεις στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, κάνοντας λόγο για μηχανική βλάβη μέχρι σφάλμα του πιλότου.

Συνεχίζονται οι έρευνες

«Τα μαύρα κουτιά δεν έχουν δυστυχώς βρεθεί» εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών, τονίζοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν αύριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το Τουπόλεφ Tu-154 χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 04.27 ώρα Ελλάδας, δύο λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σότσι, στην κοινότητα Αντλέρ, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Κατευθυνόταν προς την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, κοντά στην Λαττάκεια της Συρίας.

Συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρων από τις ακτές, σε βάθος περίπου 70 μέτρων, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο Τύπου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Ιγκόρ Κοναντσένκοφ.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες» τόνισε, συμπληρώνοντας πως περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, 32 πλοία, 80 δύτες, όπως και 5 ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Η ταυτοποίηση των θυμάτων θα γίνει στη Μόσχα. Το πρώτο μάλιστα αεροπλάνο που θα μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους Tu-154 θα προσγειωθεί αύριο στη ρωσική πρωτεύουσα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Νικολάι Πανκόφ.

«Το υπουργείο Άμυνας έλαβε μια απόφαση, η οποία τώρα κοινοποιήθηκε στους συγγενείς (των θυμάτων), ότι η ταυτοποίηση (των σορών) θα διεξαχθεί στη Μόσχα… Οι σοροί θα μεταφερθούν στη Μόσχα με μεταγωγικό αεροσκάφος. Το πρώτο αεροσκάφος θα προσγειωθεί αύριο το πρωί» τόνισε ο Πανκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«To σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης δεν είναι το επικρατέστερο»

Η τρομοκρατική επίθεση δεν θεωρείται το επικρατέστερο σενάριο για τη συντριβή του αεροσκάφους Tu-154, ανέφερε πάντως στο πρακτορείο RIA Novosti πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

«Το Tu-154 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Τσκαλόφσκι, όπου οι επιβάτες και οι αποσκευές ερευνήθηκαν και ελέγχθηκαν με προσοχή. Ο ανεφοδιασμός του αεροσκάφους είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Μοζντόκ, όμως εξαιτίας του καιρού μεταφέρθηκε στο Άντλερ, κι επομένως, η πληροφορία ότι το αεροσκάφος θα ανεφοδιαζόταν στο αεροδρόμιο του Σότσι δεν ήταν εκ των προτέρων διαθέσιμη» επισήμανε χαρακτηριστικά η πηγή, συμπληρώνοντας ότι το αεροπλάνο βρισκόταν υπό φρούρηση κατά τη διαδικασία του ανεφοδιασμού, αλλά και ότι δεν προσφέρθηκαν γεύματα.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν στο σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας και ούτε οι υπηρεσίες ασφαλείας ούτε οι ερευνητές το θεωρούν ως το επικρατέστερο», κατέληξε η πηγή.

Πηγή φωτογραφιών: Sputnik

Σχετικές ειδήσεις