ΚΟΣΜΟΣ

«Συγγνώμη» εφημερίδας του Μέρντοχ στην Γκίλαρντ

«Συγγνώμη» εφημερίδας του Μέρντοχ στην Γκίλαρντ
Εξοργίστηκε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Australian», ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοχ, που την παρουσίαζε...

Εξοργίστηκε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Australian», ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοχ, που την παρουσίαζε να έχει βοηθήσει σύντροφό της να καταχραστεί χρήματα.

Το δημοσίευμα ανέφερε πως πριν 20 χρόνια η Γκίλαρντ συζούσε με κάποιον Μπρους Ουίλσον, ο οποίος είχε καταχραστεί χρήματα του συνδικάτου του. Η δικηγόρος, τότε, Γκίλαρντ, βοήθησε εν αγνοία της τον Ουίλσον να καταχραστεί χρήματα του συνδικάτου, με τα οποία αγόρασε ένα σπίτι στο οποίο έμενε το ζευγάρι.

Αμέσως μετά το δημοσίευμα η εξαγριωμένη πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον εκδότη και τον διευθυντή της εφημερίδας.

Λίγο αργότερα η εφημερίδα καταχώρησε συγγνώμη αναφέροντας πως «τα στοιχεία σε βάρος της πρωθυπουργού δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Η εφημερίδα αναγνωρίζει πως δεν έγινε καμιά προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με την πρωθυπουργό για επιβεβαίωση των στοιχείων. Ζητάμε συγγνώμη από την ίδια και τους αναγνώστες μας».

Το τελευταίο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επεισοδίων μεταξύ της Εργατικής κυβέρνησης της πρωθυπουργού και των εφημερίδων του συγκροτήματος Μέρντοχ, που της ασκούν σκληρή κριτική σχεδόν σε όλα τα ζητήματα.