ΚΟΣΜΟΣ

Εξέλιξη-σοκ: Νεκρός ο Έλληνας πρέσβης στην Βραζιλία

Εξέλιξη-σοκ: Νεκρός ο Έλληνας πρέσβης στην Βραζιλία

Τραγική τροπή στο θρίλερ της εξαφάνισης του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος δεν είχε δώσει σημεία ζωής για τρία 24ωρα.

Βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε αυτοκίνητο - Τι εξετάζουν οι αρχές;

Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, βρέθηκε απανθρακωμένος στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, από όπου είχε εξαφανιστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία στο Ρίο ντε Τζανέιρο ανακάλυψε το απανθρακωμένο σώμα του πρέσβη μέσα στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ίδιος, όπως αναφέρει το BBC σε σχετικό ρεπορτάζ.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης, 59 ετών, αγνοούταν επί τρεις ημέρες μετά το ταξίδι στο Ρίο από την Μπραζίλια, όπου είχε μεταβεί προκειμένου να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά με τη σύζυγό του στην παραλία της Κοπακαμπάνα.

001

Το αυτοκίνητο του πρέσβη ανακαλύφθηκε κάτω από μία γέφυρα σε μία από τις κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην πόλη του Ρίο.

1483062606820

Οι τοπικές Αρχές υποστηρίζουν ότι είναι απίθανο να έπεσε θύμα απαγωγής, καθώς δεν έχουν ζητηθεί λύτρα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, η σύζυγος του Αμοιρίδη δήλωσε στην αστυνομία ότι ο διπλωμάτης βγήκε για λίγο από το σπίτι στο οποίο διέμεναν και έκτοτε δεν έδωσε σημαία ζωής. Η άδεια του Έλληνα αξιωματούχου λήγει στις 9 Ιανουαρίου.

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα».

ambas br


Το Ρίο είναι διαβόητο για τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας του και τα βίαια εγκλήματα δεν είναι σπάνια, ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την πόλη.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου εξωτερικών για την εξαφάνιση του πρέσβη

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές Αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες.

Σχετικές ειδήσεις