ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη επίθεση Κωνσταντινούπολη: Η CIA είχε προειδοποιήσει για την τρομοκρατική επίθεση

Ένοπλη επίθεση Κωνσταντινούπολη: Η CIA είχε προειδοποιήσει για την τρομοκρατική επίθεση

Ειδήσεις | Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina, όπου τις πρώτες πρωινές σήμερα (1/1) διαπράχθηκε ένοπλη επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 40.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εδώ και 7-10 μέρες. Και λοιπόν; Έγινε», είπε ο Κοτζαρσλάν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet.

Σύμφωνα με την έκδοση της Χουριέτ στο Διαδίκτυο, ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι Καλάσνικοφ.

Τουλάχιστον 25.000 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών, κατά την ίδια πηγή.

Κατά πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα από άλλα τουρκικά ΜΜΕ, ο δράστης του μακελειού στο κατάμεστο νυχτερινό κέντρο φορούσε στολή Άγιου Βασίλη και μιλούσε αραβικά.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν τουλάχιστον 35 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και άλλοι 40 τραυματίστηκαν σε αυτή την «τρομοκρατική ενέργεια».

Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο της επίθεσης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις σχετικά με την ένοπλη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Σχετικές ειδήσεις