ΚΟΣΜΟΣ

Το WikiLeaks «επικήρυξε» με 20.000 δολάρια υπαλλήλους της κυβέρνησης Ομπάμα!

Το WikiLeaks «επικήρυξε» με 20.000 δολάρια υπαλλήλους της κυβέρνησης Ομπάμα!

Αμοιβή για οποιαδήποτε πληροφορία επιτρέψει τη σύλληψη ή καταδείξει οποιονδήποτε υπάλληλο της κυβέρνησης Ομπάμα, ο οποίος κατέστρεψε σημαντικούς φακέλους, προσφέρει ο ιστότοπος WikiLeaks με ανάρτησή του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο «WikiLeaks» υποσχέθηκε χθες αμοιβή για οποιαδήποτε πληροφορία διαρρεύσει από το Λευκό Οίκο πριν την αποχώρηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ο ιδρυτής του ιστοτόπου Τζούλιαν Ασάνζ επανέλαβε ότι η Ρωσία δεν αποτελεί την πηγή προέλευσης του σκανδάλου που ξέσπασε γύρω από τα emails της Χίλαρι Κλίντον.

«Ανακοίνωση προς τους διαχειριστές ηλεκτρονικών δεδομένων: μην αφήσετε τον Λευκό Οίκο να καταστρέψει εκ νέου την ιστορία των ΗΠΑ! Κάντε αντιγραφή (των εγγράφων) τώρα και στείλτε τα στον WikiLeaks όποτε θέλετε!», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο ιστότοπος που εξειδικεύεται στις αποκαλύψεις απόρρητων εγγράφων.

«Προσφέρουμε αμοιβή 20.000 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία επιτρέψει τη σύλληψη ή καταδείξει οποιονδήποτε υπάλληλο της κυβέρνησης Ομπάμα ο οποίος κατέστρεψε σημαντικούς φακέλους», συνεχίζει ο ιστότοπος στο μήνυμά του.

Ο Ασάνζ παραχώρησε στη συνέχεια μια μακρά συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει βρει καταφύγιο από τον Ιούνιο του 2012.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks αρνήθηκε εκ νέου να αποκαλύψει την πηγή που έδωσε στον ιστότοπο έγγραφα που υπεκλάπησαν από ηλεκτρονικά μηνύματα του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της υποψηφίας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν τρεις ομιλίες της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις οποίες είχε δεχθεί αμοιβή από την τράπεζα Goldman Sachs και οι οποίες έφερναν στο φως τους δεσμούς της με τη Wall Street.

Η Κλίντον κατηγορεί την κυβέρνηση της Ρωσίας ότι ευθύνεται για τις διαρροές αυτές - άποψη που συμμερίζεται η αμερικανική κυβέρνηση - και προσάπτει στο WikiLeaks ότι βοήθησε τον αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

«Η πηγή δεν είναι η ρωσική κυβέρνηση», επανέλαβε μιλώντας στο Fox ο Ασάνζ, σφοδρός επικριτής της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Ασάνζ σημείωσε επίσης ότι είναι «αδύνατο να πει» αν η αποκάλυψη αυτών των emails ευνόησε την εκλογή του Τραμπ στην αμερικανική προεδρία.

Ωστόσο αν «πράγματι αυτό συνέβη», ο Ασάνζ κρίνει ότι «οι ίδιες οι δηλώσεις της Κλίντον και του περιβάλλοντός της», δηλαδή αυτές που αναφέρονταν σε αυτά τα emails, είναι αυτές που «προκάλεσαν την ανατροπή στις εκλογές».

Ο WikiLeaks είχε δημοσιεύσει επίσης, ακριβώς πριν από το συνέδριο των Δημοκρατικών τον Ιούλιο 20.000, εσωτερικά emails του κόμματος τα οποία έδειχναν μια πιθανή εύνοια των αξιωματούχων του κόμματος απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια των προκριματικών για την ανάθεση του χρίσματος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές, το οποίο και είχε εξωθήσει την πρόεδρο της εθνικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος σε παραίτηση…