ΚΟΣΜΟΣ

Εκτροχιασμός τρένου στη Νέα Υόρκη - Δεκάδες τραυματίες και σκηνές χάους

Εκτροχιασμός τρένου στη Νέα Υόρκη - Δεκάδες τραυματίες και σκηνές χάους

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (4/01) στη Νέα Υόρκη όταν τρένο με επιβαίνοντες εκτροχιάστηκε στο σταθμό Long Island Rail Road στο Μπρούκλιν.

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όταν τρένο της γραμμής του Λογκ Άιλαντ εκτροχιάστηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότερα από 108 άτομα ελαφρά.

Ο αριθμός των τραυματιών αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς το ατύχημα έγινε σε ώρα αιχμής, καθώς πολλοί Νεοϋορκέζοι πήγαιναν εκείνη την ώρα (8 π.μ τοπική ώρα) στις δουλειές τους.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρα και διασώστες που παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σταθμό.

treno

Όπως δήλωσε στα αμερικανικά ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Τζιμ Λονγκ, κανείς από τους τραυματίες δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς τα τραύματά τους ήταν επιφανειακά ή θλαστικά, από το τράνταγμα του εκτροχιασμού.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η New York Post το τρένο έφτασε στο σταθμό με εννέα λεπτά καθυστέρηση και αμέσως η αποβάθρα γέμισε καπνούς.

Ένας από τους υπαλλήλους του σταθμού, ο οποίος έσπευσε πρώτος στο σημείο, δήλωσε ότι η πιθανή αιτία του εκτροχιασμού ήταν η πρόσκρουση του συρμού σε μία μπάρα ασφαλείας, η οποία πιθανόν να μην είχε κλείσει σωστά, κατά την είσοδό του στον τερματικό σταθμό

tr1

Το τρένο ξεκίνησε από Far Rockaway στις 07:18 (σ.σ. τοπική ώρα) και ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στον σταθμό Atlantic Terminal στις 08:11, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, Nancy Gamerman.

Σχετικές ειδήσεις