ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ «καρφώνει» Ομπάμα: Πολιτικό «παιχνίδι μαγισσών» η διαμάχη για τη Ρωσία

Ο Τραμπ «καρφώνει» Ομπάμα: Πολιτικό «παιχνίδι μαγισσών» η διαμάχη για τη Ρωσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε σήμερα την υπερβολική προσοχή που έχει δοθεί στις ΗΠΑ για τις κυβερνοεπιθέσεις που αποδίδονται στη Ρωσία κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας υπονοώντας ότι ο στόχος είναι να τον αποδυναμώσουν πολιτικά.

«Η Κίνα, πολύ πρόσφατα, υπέκλεψε 20 εκατομμύρια ονόματα της κυβέρνησης» δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην εφημερίδα New York Times.

«Γιατί κανείς δεν μιλάει για αυτό; Πρόκειται για ένα πολιτικό κυνήγι μαγισσών».

Αναφερόμενος στους αντιπάλους του του Δημοκρατικού Κόμματος, ο μεγιστάνας επισήμανε:

«Υπέστησαν μια σκληρή ήττα στις εκλογές. Κέρδισα περισσότερες κομητείες κι από τον Ρόναλντ Ρήγκαν».

«Νιώθουν ντροπή. Με κάποιον τρόπο, πρόκειται για ένα κυνήγι μαγισσών» επέμεινε ο διάδοχος του Μπαράκ Ομπάμα, που θα ορκιστεί σε δύο εβδομάδες στην Ουάσιγκτον.

«Καμία κυβερνοεπίθεση δεν είχε αντίκτυπο στις προεδρικές εκλογές»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι καμία κυβερνοεπίθεση δεν επηρέασε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, αφού οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών τον ενημέρωσαν σχετικά τα συμπεράσματά τους ότι η Ρωσία προέβη σε τέτοιους είδους παραβιάσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Αφού νωρίτερα είχε απορρίψει αυτήν την αντιπαράθεση ο Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε αργότερα μια ανακοίνωση, στόχος της οποίας φαίνεται πως ήταν να διαψεύσει κάθε σκέψη σχετικά με την νομιμότητα της νίκης του την 8η Νοεμβρίου του 2016 επί της Χίλαρι Κλίντον.

«Αν και η Ρωσία, η Κίνα, άλλες χώρες, οργανώσεις και πρόσωπα από το εξωτερικό επιχειρούν μονίμως να διεισδύσουν πάρανομα στις ηλεκτρονικές υποδομές των κυβερνητικών θεσμών μας, των επιχειρήσεών μας και οργανισμών όπως το Δημοκρατικό Κόμμα, δεν υπήρξε κανένας αντίκτυπος στα αποτελέσματα των εκλογών κι ιδίως δεν υπήρξε καμία νόθευση στις ηλεκτρονικές κάλπες» τόνισε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα δελτίο τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη.

Ο διάδοχος του Μπαράκ Ομπάμα δεν επέρριψε ευθύνες ειδικά στη Ρωσία για την ηλεκτρονική πειρατεία σε βάρος του Δημοκρατικού Κόμματος κι ενός συνεργάτη της Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Υπήρξαν απόπειρας παράνομης διείσδυσης στα συστήματα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όμως το κόμμα είχε θέσει σε εφαρμογή ισχυρά συστήματα προστασίας από την πειρατεία και οι χάκερ απέτυχαν» συμπλήρωσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα την 20η Ιανουαρίου, υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας στις πρώτες 90 ημέρες της θητείας του.

Ρoή Ειδήσεων