Οι Αμερικανοί έχασαν τον ύπνο τους

NEWSBOMB

Οι Αμερικανοί έχασαν τον ύπνο τους
Η αϋπνία επηρεάζει το 23% των Αμερικανών που εργάζονται και στοιχίζει τουλάχιστον 63 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο λόγω της απώλειας παραγωγικότητας...

Η αϋπνία επηρεάζει το 23% των Αμερικανών που εργάζονται και στοιχίζει τουλάχιστον 63 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο λόγω της απώλειας παραγωγικότητας, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

"Οι σημαντικές επιπτώσεις της αϋπνίας στη ζωή των Αμερικανών μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη", υπογραμμίζει ο Δρ Ρόναλτ Κέσλερ, ειδικευμένος στην ψυχιατρική επιδημιολογία, από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, επικεφαλής της έρευνας.

"Το πρόβλημα αυτό είναι υποβαθμισμένο: οι εργαζόμενοι δεν λείπουν από την δουλειά τους λόγω της αϋπνίας, αλλά εργάζονται κουρασμένοι και αυτό τους κάνει λιγότερο παραγωγικούς", εξηγεί ο ίδιος.

Σε μια τόσο...ηλεκτρονική οικονομία, η έλλειψη ύπνου δεν μπορεί παρά να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα", επισημαίνει ο Δρ Κέσλερ.

Στην έρευνα οι ερωτηθέντες απάντησαν σε λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τις συνήθειες του ύπνου τους και την απόδοσή στην εργασία τους.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η χρόνια έλλειψη ύπνου είναι πολύ μικρότερη ανάμεσα στους εργαζόμενους άνω των 65 ετών.

Τέλος, η αϋπνία είναι συχνότερη στις εργαζόμενες γυναίκες (27,1% του συνόλου) σε σχέση με τους άντρες (19,7%).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved