ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση Τραμπ σε Χίλαρι: Είναι ένοχη όσο δεν πάει

Νέα επίθεση Τραμπ σε Χίλαρι: Είναι ένοχη όσο δεν πάει

Τον Οκτώβριο ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι η Κλίντον θα «οδηγηθεί στη φυλακή» για το θέμα αυτό, εάν εκείνος εκλεγεί, αργότερα ωστόσο είπε ότι δεν θα ασκήσει διώξεις.

O εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα τις επιθέσεις που συνήθιζε να εξαπολύει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας εναντίον της αντιπάλου του τού Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, δηλώνοντας ότι η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ είναι «ένοχη όσο δεν πάει», ενώ χλεύασε την κριτική των υποστηρικτών της για τον τρόπο με τον οποίο το FBI διαχειρίστηκε την έρευνα με επίκεντρο το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ γνωστοποίησε χθες ότι θα εξετάσει την απόφαση του FBI να ανακοινώσει τη διεξαγωγή μιας έρευνας για τα email της Χίλαρι Κλίντον λίγο πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, μια απόφαση που σύμφωνα με την ίδια συνέβαλε στην ήττα της.

«Γιατί παραπονιούνται οι υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον αναφορικά με το FBI. Βάσει των πληροφοριών που είχαν, δεν θα έπρεπε ποτέ να της επιτραπεί να θέσει υποψηφιότητα, είναι ένοχη όσο δεν πάει» έγραψε ο μεγιστάνας στο Twitter. «Ήταν ΠΟΛΥ καλοί προς εκείνη. Έχασε διότι πραγματοποίησε εκστρατεία σε λάθος πολιτείες, δεν υπήρχε ενθουσιασμός!».

Ο δισεκατομμυριούχος συχνά προέτρεπε τους υποστηρικτές του να φωνάζουν συνθήματα όπως «κλείστε την μέσα» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 κατηγορώντας την πρώην Πρώτη Κυρία για παράνομη χρήση του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επίσημη αλληλογραφία της, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι η ανακοίνωση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ σχετικά με τη διεξαγωγή μιας νέας έρευνας με επίκεντρο τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έπληξε τις σχέσεις της με τους ψηφοφόρους λίγο πριν από τις εκλογές.

Κατηγορεί όσους τους συνδέουν με τη Ρωσία

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους «τόσο τους Δημοκρατικούς όσο και τους Ρεπουμπλικάνους» για την σύσταση ενός φακέλου με ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς που τον συνδέουν με τη Ρωσία και σημείωσε ότι το έγγραφο αυτό αποκαλύφθηκε μάλλον από υπηρεσίες πληροφοριών.

«Εντελώς κατασκευασμένα γεγονότα από γλοιώδεις πολιτικούς μυστικούς πράκτορες, τόσο Δημοκρατικούς όσο και Ρεπουμπλικάνους - ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ! Η Ρωσία λέει ότι τίποτε δεν υπάρχει», αναφέρει ο Τραμπ σε μια σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter.

«Μάλλον δημοσιοποιήθηκε από "μυστικές υπηρεσίες" μολονότι γνώριζαν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη και δεν θα υπάρξει ποτέ», σημειώνει.

Την Τετάρτη ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ δήλωσε ότι οι διαρροές στα μέσα ενημέρωσης του υλικού αυτού δεν προήλθαν από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών και ότι αυτές δεν έχουν κρίνει αν αυτές οι πληροφορίες είναι αξιόπιστες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων