ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Ιταλία: Χιονοστιβάδα παρέσυρε ξενοδοχείο - Τουλάχιστον 30 νεκροί (Pics+Vids)

Τραγωδία στην Ιταλία: Χιονοστιβάδα παρέσυρε ξενοδοχείο - Τουλάχιστον 30 νεκροί (Pics+Vids)

Μέχρι και 30 άνθρωποι φέρεται ότι έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσε χιονοστιβάδα σε ξενοδοχείο της Πεσκάρα, επαρχίας του Αμπρούτσο, έπειτα από τουςισχυρούς σεισμούς που έπληξαν χθες (18/1) την κεντρική Ιταλία, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, στο ξενοδοχείο 'Rigopiano' διέμεναν τουλάχιστον 22 ένοικοι.

Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά δεν έχουν καταφέρει έως τώρα να εντοπίσουν επιζώντες στο ξενοδοχείο.

Μέχρι στιγμής τρεις άνδρες έχουν ανασυρθεί νεκροί, δυο άτομα μεταφέρθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο νοσοκομείο, ενώ μέχρι αυτή την στιγμή, οι ιταλικές Αρχές αναφέρουν ότι στην λίστα των αγνοουμένων περιλαμβάνονται 30 άνθρωποι.

Το ξενοδοχείο απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από το πλησιέστερο χωριό και από χθες το πρωί είχαν διακοπεί οι τηλεφωνικές συνδέσεις. Η χιονοστιβάδα, εκτός από την κατάρρευση δυο ορόφων του ξενοδοχείου, προκάλεσε, παράλληλα, και την διακοπή της ηλεκτροδότησης, με θερμοκρασία η οποία την νύχτα αγγίζει συχνά τους οκτώ βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συγκλονιστική μαρτυρία ενός επιζώντα.

17517719

Σε λίγη ώρα, αναμένεται να φτάσει με ελικόπτερο, στο σημείο της τραγωδίας και ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

«Είμαστε όλοι με κομμένη την ανάσα, και ελπίζουμε να μπορέσουν να βρεθούν επιζώντες», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε παράλληλα από τους καθολικούς επισκόπους της Ιταλίας, να προσφέρουν όλη την δυνατή βοήθεια, ώστε να αντιμετωπισθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία δημιουργήθηκε λόγω των συνεχών χιονοπτώσεων και των τεσσάρων ισχυρών σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν χθες στην κεντρική Ιταλία.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες από το ξενοδοχείο πριν το δυστύχημα.

Τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, των πυροσβεστών και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών κατάφεραν μόλις τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 19 Ιανουρίου να φτάσουν στο ξενοδοχείο, παρά τη ισχυρή χιονόπτωση που συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση στην περιοχή. «Βλέπουμε φώτα αλλά δεν ακούμε φωνές, το ξενοδοχείο είναι θαμμένο κάτω από δέκα μέτρα χιόνι», δήλωσαν μέλη των σωστικών συνεργείων από το σημείο.

(Δείτε βίντεο από την άφιξη των πρώτων σωστικών συνεργείων)

Δύο πελάτες του ξενοδοχείου κατάφεραν να γλιτώσουν από τη χιονοστιβάδα καθώς βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο και στη συνέχεια βρήκαν καταφύγιο σε ένα αυτοκίνητο απ’ όπου ειδοποίησαν τις Αρχές.

Συνολικά, όπως έγραψε νωρίτερα στο διαδίκτυο ο επικεφαλής της περιφέρειας της πόλης Πεσκάρα, Τζουσέππε Ντι Μάρκο, στο ξενοδοχείο, το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο μετακίνηθηκε περίπου δέκα μέτρα από τη σφοδρότητα της χιονοστιβάδας βρίσκονταν 20 με 30 άτομα.

C2g8G5BWQAAhJGE



Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα εκχιονιστικά μηχανήματα κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες να ανοίξουν δρόμο, παρά το γεγονός ότι το ύψος του χιονιού στην περιοχή αγγίζει σχεδόν τα δυο μέτρα.

Σχετικές ειδήσεις