ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

ΗΠΑ: Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

«Η κατάστασή του είναι σταθερή».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, που νοσηλεύεται εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα στο Τέξας καθώς πάσχει από πνευμονία, αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη, γνωστοποίησε σήμερα ο Τζιμ Μακγκράθ, ένας εκπρόσωπος τύπου του, σε μια ανακοίνωση.

«Η κατάσταση του προέδρου Μπους είναι σταθερή. Βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη το πρωί κι αναπνέει μόνος του, με μια ελάχιστη βοήθεια» εξήγησε ο Μακγκράθ. «Αισθανόταν άνετα και παρακολούθησε την κάλυψη της τελετής ορκωμοσίας μαζί με την κυρία Μπους, τον γιο τους Νιλ και τη νύφη του Μαρία».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος, ηλικίας 92 ετών, παραμένει υπό παρακολούθηση στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Μεθοδιστών του Χιούστον.

Η σύζυγός του Μπάρμπαρα, ηλικίας 91 ετών, νοσηλεύτηκε την Τετάρτη καθώς ταλαιπωρείτο από βήχα. Ο Μακγκράθ είπε από χθες ότι νιώθει «1.000% καλύτερα».

«Η υγεία της συνεχίζει να βελτιώνεται και η ίδια περνά χρόνο με τον σύζυγό της. Θα παραμείνει στο νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο για προληπτικούς λόγους» γνωστοποίησε σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις