ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD στη Νότια Κορέα

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD στη Νότια Κορέα

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Μάτις και ο ομόλογός του, της Νότιας Κορέας συμφώνησαν στη διάρκεια τηλεφωνήματος που είχαν τη Δευτάρα, να ενδυναμώσουν την άμυνά της Νότιας Κορέας, κατά «της κλιμακούμενης απειλής της Βόρειας Κορέας» σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η εξέλιξη αυτή, καταγράφεται μετά τις πρόσφατες αναφορές σχετικά με την προετοιμασία νέας δοκιμαστικής πυραυλικής εκτόξευσης, από τη Βόρεια Κορέα.

Ο Μάτις που αναμένεται να επισκεφτεί τη Νότια Κορέα την Πέμπτη, διαβεβαίωσε τον υπουργό Άμυνας της αναφερόμενης χώρας, Χαν Μιν-Κου, για τη δέσμευση των ΗΠΑ σχετικά με την άμυνα της Νότιας Κορέας. Παράλληλα, η Ουάσιγκτον «θα εξασφαλίσει συνθήκες εκτεταμένης αποτροπής, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της αμερικανικής αμυντικής μηχανής» ανέφερε η ανακοίνωση του πενταγώνου.

Το ΥΠΑΜ της Νότιας Κορέας, τόνισε σε ανακοίνωσή του, ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος (Terminal High Altitude Area Defense -THAAD) στο νοτιοκορεατικό έδαφος, όπως αυτή έχει σχεδιαστεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιμακούμενη απειλή από την αναβάθμιση του πυραυλικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας.

Σχετικές ειδήσεις