ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Φιγιόν παρά το σάλο του σκανδάλου με την σύζυγό του

Γαλλία: Δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Φιγιόν παρά το σάλο του σκανδάλου με την σύζυγό του

Η Πενέλοπι Φιγιόν κατηγορείται ότι έλαβε περίπου 900.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και του αναπληρωτή του, χωρίς όμως να εργαστεί ποτέ στο κοινοβούλιο.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Γαλλίας, ο Φρανσουά Φιγιόν, που βάλλεται εξαιτίας του σκανδάλου της αργομισθίας της συζύγου του, δήλωσε σήμερα ότι θα αντιμετωπίσει «μέχρι τέλους» τις επιθέσεις και ότι δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του.

«Όταν επιλέγει κανείς να είναι υποψήφιος σε προεδρικές εκλογές, δεν θα πρέπει να διαμαρτύρεται μετά για τη βιαιότητα των επιθέσεων. Θα τις αντιμετωπίσω μέχρι τέλους. Θα είμαι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές», είπε ο Φιγιόν.

Καθώς απομένουν 80 ημέρες μέχρι τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, πολλά στελέχη του κόμματος θεωρούν αναγκαίο να υπάρξει ένα «σχέδιο Β» για να αντικατασταθεί ο Φιγιόν και να προταθεί ένας άλλος υποψήφιος.

Ο Φιγιόν θα επικρατήσει της Λεπέν στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών

Ο Φρανσουά Φιγιόν θα επικρατήσει στον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας την υποψήφια του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα το ινστιτούτο Ifop Fiducial.

Ο Γάλλος πολιτικός, προβλέπεται να εξασφαλίσει το 60% των ψήφων έναντι 40% για την Λεπέν στον β' γύρο της 7ης Μαΐου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match.

Εντούτοις, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) αναμένεται να επικρατήσει στον α' γύρο της 23ης Απριλίου (24%), ενώ την ακολουθεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων με ποσοστό 21%. Ο ανεξάρτητος κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό 20% των ψήφων.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.400 ψηφοφόρων το διάστημα 29ης Ιανουαρίου - 1ης Φεβρουαρίου και λαμβάνει υπόψη της το ενδεχόμενο ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού, που δεν έχει προς το παρόν αποκαλύψει τις προθέσεις του, να θέσει τελικά υποψηφιότητα στην εκλογική αναμέτρηση.

Σχετικές ειδήσεις