ΚΟΣΜΟΣ

Υπάρχει ένα μυστικό δωμάτιο στο όρος Ράσμορ και κρύβει κάτι συγκλονιστικό! (pics+vid)

Υπάρχει ένα μυστικό δωμάτιο στο όρος Ράσμορ και κρύβει κάτι συγκλονιστικό! (pics+vid)

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά γλυπτά στον κόσμο είναι αυτό που βρίσκεται στο Black Hills της Νότιας Ντακότα.

Το γλυπτό απεικονίζει τις προτομές τεσσάρων Αμερικανών προέδρων: του Τζορτζ Ουάσιγκτον, του Τόμας Τζέφερσον, του Θίοντορ Ρούσβελτ και του Άμπρααμ Λίνκολν ενώ η ιδέα για την κατασκευή του μνημείου αποδίδεται στον ιστορικό Ντόαν Ρόμπινσον.

Για την ολοκλήρωση του εργάστηκαν συνολικά 400 εργάτες, με αρκετούς να πεθαίνουν τα επόμενα χρόνια μετά την ολοκλήρωση, εξαιτίας της εισπνοής πυριτίου.

Ωστόσο, το Εθνικό Μνημείο του όρους Ράσμορ κρύβει ένα μυστικό. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν, είναι πως διαγώνια, πίσω από το κεφάλι του Λίνκολν οι εργάτες δημιούργησαν ένα δωμάτιο, το οποίο ωστόσο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν μέχρι την αποπεράτωση του έργου στις αρχές της δεκαετίας του ’40.

Οι γλύπτες του, ο πατέρας και γιος Μπόργκλουμ φοβήθηκαν ότι με την πάροδο των ετών το έργο τους θα χάσει τη σημασία τους, οπότε δημιούργησαν ένα κρυφό δωμάτιο το οποίο είναι απροσπέλαστο για τους τουρίστες και τα αδιάκριτα βλέμματα.

Εκεί λοιπόν φυλάσσονται μερικά από τα πιο σημαντικά και ιστορικά έγγραφα της Αμερικάνικης δημοκρατίας, όπως το Σύνταγμα και η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων. Έτσι, πλέον η ιστορία της Αμερικής βρίσκεται σφραγισμένη μέσα σε μια κρύπτη που καλύπτεται από μια γρανιτένια πλάκα.

Το Hall of Records -όπως ονομάζεται το δωμάτιο- είναι το ιστορικό αποθετήριο αυτών των εγγράφων και το όνειρο του Μπόργκλουμ που πήρε σάρκα και οστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μνημείο επισκέπτονται κάθε χρόνο δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων