ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στην Αυστρία: Βρήκαν τον «αδερφό» του Χίτλερ;

Σοκ στην Αυστρία: Βρήκαν τον «αδερφό» του Χίτλερ;

Ειδήσεις | Αυστρία: Οι αυστριακές αρχές ερευνούν αναφορές και μαρτυρίες πολιτών για έναν άνδρα που εμφανίζεται δημόσια στους δρόμους της πόλης Μπράουναου ως ο σωσίας του δικτάτορα των Ναζί, Αδόλφου Χίτλερ, φορώντας τα ίδια ρούχα και έχοντας το ίδιο ακριβώς κούρεμα αλλά και το χαρακτηριστικό μουστάκι του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Oberoesterreichische Nachrichten», το οποίο επικαλείται το Reuters, υπάρχει ήδη αναρτημένη στο Facebook η μαρτυρία ενός ανθρώπου, που είπε ότι είδε τον άνδρα αυτό να περπατά σε δρόμο του Μπράουναου, στη γενέτειρα πόλη του Χίτλερ.

Μάλιστα, οι διωκτικές αρχές επιβεβαίωσαν τη μαρτυρία αυτή ως αληθή.

Όπως αναφέρει, εξάλλου, το Reuters, ο ύποπτος είναι ηλικίας μεταξύ 25 και 30 ετών και την τελευταία φορά που εθεάθη ήταν σε ένα τοπικό βιβλιοπωλείο, όπου κοιτούσε περιοδικά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Θαμώνες σε ένα μπαρ του Μπράουναου, ανέφεραν στην αστυνομία ότι ο ίδιος αυτοαποκαλείται Χάραλντ Χίτλερ.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο σωσίας του Φύρερ έχει φωτογραφηθεί έξω από το σπίτι, όπου γεννήθηκε ο αρχηγός των Ναζί. Το τριώροφο σπίτι αυτό αγοράστηκε από το αυστριακό Δημόσιο το Δεκέμβριο του 2016, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τη χρήση του.

Υπενθυμίζεται πως στην Αυστρία, το να εκθειάζει κανείς τον Αδόλφο Χίτλερ ή τους Ναζί θεωρείται έγκλημα.

Η Αυστρία είχε προσαρτηθεί το 1938 από τις δυνάμεις του ναζιστικού Άξονα, μαζί με την περιοχή της Σουδητίας (σ.σ. το γερμανόφωνο τμήμα της πρώην Τσεχοσλοβακίας).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων